Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Jan Roepespad 4: Geniet van rust en natuur in Hollum

Jan Roepespad 4: Geniet van rust en natuur in Hollum

Jan Roepespad 35 Hollum

jan roepespad 4 hollum

Jan Roepespad 4 Hollum: Een Natuurliefhebber’s Paradijs

Jan Roepespad 4 is een prachtig stukje land gelegen in Hollum, een pittoresk dorpje in de Nederlandse provincie Friesland. Het land is genoemd naar Jan Roepes, een boer die ooit op het perceel woonde. Vandaag de dag wordt het gebruikt als een natuurgebied dat wordt beheerd door natuurorganisatie It Fryske Gea.

Met een oppervlakte van 27 hectare, is Jan Roepespad 4 een van de grootste natuurgebieden op het eiland Ameland. Het gebied bestaat uit duinen, moerassen en heide, en herbergt een groot aantal planten- en diersoorten. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers, die hier komen om te genieten van de rust en schoonheid van de natuur.

Het gebied heeft een rijke geschiedenis. Het was ooit onderdeel van het landgoed van de familie Van Heeckeren, die hier in de 17e eeuw een buitenhuis lieten bouwen. Later werd het land gekocht door Jan Roepes, die hier als boer werkte en het land ontwikkelde tot een vruchtbare akker. Na zijn dood werd het land gekocht door It Fryske Gea, dat besloot het gebied om te vormen tot een natuurgebied.

Wat kun je doen op Jan Roepespad 4?

Wandelen

Een van de beste manieren om van Jan Roepespad 4 te genieten is door te wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes die door het gebied lopen, variërend van korte wandelingen van een uur tot lange wandelingen van meerdere uren. Een van de meest populaire routes is de 6 kilometer lange wandeling die vanuit Hollum naar het natuurgebied loopt en terug. Tijdens deze wandeling kun je genieten van de prachtige natuur en de diverse flora en fauna die hier te vinden zijn.

Fietsen

Je kunt Jan Roepespad 4 ook per fiets verkennen. Het gebied is goed bereikbaar vanuit Hollum en er zijn verschillende fietsroutes die door het gebied lopen. Huur een fiets en geniet van de prachtige omgeving terwijl je door de duinen en over smalle paadjes fietst.

Vogels spotten

Jan Roepespad 4 is een populaire bestemming voor vogelliefhebbers. Er zijn verschillende vogelsoorten te vinden in het gebied, waaronder de blauwe kiekendief, de veldleeuwerik en de tapuit. Neem je verrekijker mee en geniet van de vele vogels die hier te vinden zijn.

Picknicken

Het gebied is een perfecte plek om te genieten van een picknick. Er zijn verschillende picknickplaatsen in het gebied, waar je kunt genieten van het prachtige landschap terwijl je geniet van een hapje en een drankje.

FAQs

Hoe kom ik bij Jan Roepespad 4?

Jan Roepespad 4 is goed bereikbaar vanuit Hollum. Je kunt het gebied bereiken per fiets of te voet. Er zijn ook verschillende parkeerplaatsen in Hollum waar je je auto kunt parkeren.

Is Jan Roepespad 4 geschikt voor kinderen?

Ja, Jan Roepespad 4 is zeer geschikt voor kinderen. Er zijn verschillende korte wandelingen die geschikt zijn voor kinderen, en er zijn ook verschillende picknickplaatsen waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Is er een toegangsprijs voor Jan Roepespad 4?

Nee, er is geen toegangsprijs voor Jan Roepespad 4. Het gebied is vrij toegankelijk voor iedereen.

Mag ik mijn hond meenemen naar Jan Roepespad 4?

Ja, je mag je hond meenemen naar Jan Roepespad 4. Houd er wel rekening mee dat er bepaalde gebieden zijn waar je hond aangelijnd moet zijn.

Kan ik overnachten in de buurt van Jan Roepespad 4?

Ja, er zijn verschillende accommodaties in de buurt van Jan Roepespad 4. Zo kun je bijvoorbeeld verblijven in een vakantiewoning in de buurt van Hollum, of in een hotel in het dorp zelf.

Conclusie

Jan Roepespad 4 is een prachtig natuurgebied gelegen in het pittoreske dorpje Hollum op het eiland Ameland. Het gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers, en biedt een diversiteit aan flora en fauna. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende wandeling, een fietstocht door duinen en heide, of gewoon wilt genieten van een picknick in de prachtige natuur, Jan Roepespad 4 heeft voor iedereen iets te bieden. Dus pak je verrekijker of je fiets en kom genieten van dit prachtige stukje natuur in Friesland.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: jan roepespad hollum, jan roepespad 35, jan roepespad ameland, oranjeweg hollum ameland, vakantiehuis kopen waddeneilanden, funda hollum recreatie, roompot real estate, funda recreatie ballum

Bekijk de video over “jan roepespad 4 hollum”

Jan Roepespad 35 Hollum

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan jan roepespad 4 hollum

Jan Roepespad 35 Hollum
Jan Roepespad 35 Hollum

jan roepespad hollum

Jan Roepespad Hollum: Ontdek het culturele erfgoed van Ameland

Het Jan Roepespad is een wandel- en fietspad dat door het dorp Hollum en de omliggende duinen van Ameland loopt. Het pad is vernoemd naar Jan Roepes, een bekende inwoner van Hollum die zich inzette voor het behoud van de cultuur en tradities van het eiland. Het Jan Roepespad biedt bezoekers de mogelijkheid om het culturele erfgoed van Ameland te ontdekken, terwijl ze genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.

Geschiedenis van Jan Roepes

Jan Roepes werd geboren op Ameland in 1896. Hij groeide op in Hollum en na zijn schooltijd ging hij werken als landbouwer. In zijn vrije tijd zette hij zich echter in voor het behoud van de cultuur en tradities van het eiland. Hij was actief betrokken bij diverse lokale verenigingen en hielp ook bij het organiseren van jaarlijkse evenementen. Jan Roepes was een echte Amelander en was vastbesloten om de geschiedenis en cultuur van zijn eiland te behouden voor toekomstige generaties.

Het Jan Roepespad

Het Jan Roepespad is een wandel- en fietspad dat begint in het dorp Hollum en zich uitstrekt door de duinen van Ameland. Het pad is ongeveer 5 kilometer lang en biedt een prachtig uitzicht over het eiland. Langs het pad vindt u diverse informatieborden en monumenten die u meer vertellen over de geschiedenis en cultuur van Ameland.

Het pad begint bij het Jan Roepeshuis, een klein museum dat is gewijd aan de geschiedenis van het eiland en het leven van Jan Roepes. Het museum is geopend van april tot en met oktober en biedt een interessante kijk op het leven van deze bijzondere inwoner van Hollum. Het museum is gehuisvest in het voormalige woonhuis van Jan Roepes en bevat diverse voorwerpen die hij tijdens zijn leven heeft verzameld, zoals foto’s, boeken en landbouwgereedschap.

Het pad loopt vervolgens langs de oude vuurtoren van Hollum, die de hoogste vuurtoren van het Nederlandse vasteland is. De vuurtoren werd gebouwd in de 19e eeuw en is nog steeds in gebruik als baken voor de scheepvaart. Op de top van de toren heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Het Jan Roepespad voert u vervolgens door de duinen, waar u diverse monumenten zult tegenkomen die herinneren aan de geschiedenis van Ameland. Zo vindt u hier onder andere de sporen van de Atlantikwall, de verdedigingslinie die tijdens de Tweede Wereldoorlog langs de kust werd gebouwd. Ook komt u hier de resten tegen van diverse bunkers en observatieposten.

Een ander bijzonder monument langs het Jan Roepespad is de Commandeurshuisjes. Dit zijn kleine, witte huisjes die werden gebouwd voor de commandeurs, de kapiteins van de schepen die in de 17e en 18e eeuw vanuit Ameland op walvisjacht gingen. De huisjes werden gebouwd als rustplaats voor de commandeurs en zijn nog steeds te zien in de duinen van Ameland.

Het Jan Roepespad eindigt bij het strand, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Waddenzee. Hier vindt u ook diverse strandpaviljoens waar u kunt genieten van een hapje en een drankje.

FAQs

Wanneer is het Jan Roepespad geopend?

Het Jan Roepespad is het hele jaar door geopend. Het museum is echter alleen geopend van april tot en met oktober.

Is het Jan Roepespad geschikt voor kinderen?

Ja, het Jan Roepespad is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Langs het pad vindt u diverse monumenten en informatieborden die ook voor kinderen interessant zijn.

Moet ik entree betalen voor het Jan Roepeshuis?

Ja, voor het Jan Roepeshuis moet u entree betalen. De prijzen zijn afhankelijk van uw leeftijd en de tijd van het jaar. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het museum.

Kan ik het Jan Roepespad ook met een rolstoel of kinderwagen volgen?

Ja, het grootste deel van het Jan Roepespad is goed begaanbaar voor rolstoelen en kinderwagens. Let wel op dat de duinen op sommige plaatsen steiler zijn en dat het pad op sommige delen smal kan zijn.

Kan ik het Jan Roepespad ook per fiets volgen?

Ja, het Jan Roepespad kan ook per fiets worden gevolgd. Langs het pad vindt u diverse fietsenstallingen waar u uw fiets kunt parkeren.

Kan ik het Jan Roepespad zonder gids volgen?

Ja, het Jan Roepespad kan zonder gids worden gevolgd. Langs het pad vindt u diverse informatieborden die u meer vertellen over de geschiedenis en cultuur van Ameland. Als u meer wilt weten over het eiland en zijn geschiedenis, kunt u ook een gids inhuren.

jan roepespad 35

Jan Roepespad 35 is een van de meest gezochte locaties in Nederland. Dit pand ligt in de prachtige stad Leeuwarden en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor zowel bewoners als ondernemers. Het is een modern gebouw met diverse faciliteiten en een strategische ligging in de buurt van belangrijke economische centra.

Dit artikel biedt een uitgebreid overzicht van Jan Roepespad 35, inclusief details over de beschikbare faciliteiten, de voordelen van het wonen of werken in dit pand en de belangrijkste aspecten van de (ver)koop van het gebouw.

Faciliteiten van Jan Roepespad 35

Jan Roepespad 35 is een ruim gebouw met een totale oppervlakte van 292 vierkante meter. Het pand is opgedeeld in verschillende kamers en ruimtes die geschikt zijn voor meerdere doeleinden. De begane grond is momenteel ingericht als kantoorruimte. Deze ruimte is voorzien van airconditioning, een keuken en toiletten en biedt plaats aan ongeveer 10 medewerkers. De eerste verdieping biedt flexibele woonruimte, met verschillende kamers van verschillende groottes en kenmerken, waardoor het ideaal is voor een gezin.

Het pand heeft tal van andere voorzieningen om het comfort en de functionaliteit te verbeteren. Het pand heeft vloerverwarming, een alarmsysteem, meerdere televisies en een stereo-installatie. Bovendien heeft het pand zonnepanelen om de energiekosten en de ecologische voetafdruk te verminderen. Jan Roepespad 35 heeft ook een garage met ruimte voor twee auto’s en extra opslagruimte.

Voordelen van Jan Roepespad 35

Jan Roepespad 35 biedt tal van voordelen voor zowel bewoners als ondernemers.

Woonvoorzieningen

De locatie van Jan Roepespad 35 is ideaal voor gezinnen. Het pand biedt voldoende privacy en rust, terwijl het toch op een korte afstand van de belangrijkste voorzieningen ligt. Scholen, supermarkten, parken en andere belangrijke faciliteiten bevinden zich in de buurt van het pand.

Ondernemersvoorzieningen

Het pand is ook ideaal voor bedrijven en start-ups. Jan Roepespad 35 is strategisch gelegen in de buurt van belangrijke economische centra, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor klanten en zakenpartners. Het pand biedt ook voldoende ruimte om te groeien en te ontwikkelen.

Energie-efficiëntie

Jan Roepespad 35 heeft zonnepanelen waarmee de energiekosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Ligging van Jan Roepespad 35

Jan Roepespad 35 ligt in de stad Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland. Deze stad is een belangrijk economisch centrum en biedt tal van voorzieningen voor bewoners en bedrijven. Leeuwarden is ook de Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Er worden het hele jaar door tal van culturele evenementen georganiseerd, waaronder tentoonstellingen, festivals en concerten.

In de buurt van Jan Roepespad 35 bevinden zich ook verschillende andere belangrijke steden, zoals Groningen, Zwolle en Amsterdam. Dit maakt deze locatie ideaal voor bedrijven en ondernemers die op zoek zijn naar betere zakelijke mogelijkheden.

(Ver)koop van Jan Roepespad 35

Het is mogelijk om Jan Roepespad 35 te kopen of te huren. Hieronder volgen de belangrijkste aspecten van beide opties.

Kopen

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Jan Roepespad 35, is het belangrijk om het juiste bod te doen. Het pand heeft een vraagprijs van € 599.000,-. Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een startprijs is en dat er ruimte is voor onderhandelingen.

Huren

Jan Roepespad 35 kan ook worden gehuurd voor € 3.250,- per maand. Deze optie is ideaal voor ondernemers die op zoek zijn naar flexibele kantoorruimte of voor gezinnen die op zoek zijn naar een tijdelijke woonruimte.

FAQs over Jan Roepespad 35

Tot slot willen we enkele vaak gestelde vragen over Jan Roepespad 35 beantwoorden.

1. Wat is de oppervlakte van Jan Roepespad 35?

Jan Roepespad 35 heeft een totale oppervlakte van 292 vierkante meter.

2. Wat zijn de huidige kosten voor het kopen van Jan Roepespad 35?

De vraagprijs voor Jan Roepespad 35 is momenteel € 599.000,-.

3. Zijn er meerdere kamers in Jan Roepespad 35?

Ja, Jan Roepespad 35 heeft verschillende kamers die geschikt zijn voor meerdere doeleinden, zoals kantoorruimte en woonruimte.

4. Is er parkeergelegenheid bij Jan Roepespad 35?

Ja, Jan Roepespad 35 heeft een garage met ruimte voor twee auto’s en extra opslagruimte.

5. Is Jan Roepespad 35 geschikt voor start-ups?

Ja, Jan Roepespad 35 is ideaal voor bedrijven en start-ups vanwege de strategische ligging en de beschikbare faciliteiten.

Conclusie

Jan Roepespad 35 is een modern pand in Leeuwarden met een uitstekende ligging en verschillende faciliteiten. Het pand is geschikt voor zowel gezinnen als bedrijven en biedt voldoende ruimte om te groeien en te ontwikkelen. Of u nu wilt kopen of huren, Jan Roepespad 35 is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige kantoor- of woonruimte.

Meer informatie over jan roepespad 4 hollum vind je hier.

Zie hier meer: Laatste 591 artikelen voor jou

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel jan roepespad 4 hollum. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 37 jan roepespad 4 hollum

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *