Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Johan Cruijff documentaire op Netflix: Een eerbetoon aan een legendarische voetbalster

Johan Cruijff documentaire op Netflix: Een eerbetoon aan een legendarische voetbalster

Cruyff: The Total Footballer

johan cruijff documentaire netflix

Johan Cruijff documentaire op Netflix

Sinds kort is op Netflix de documentaire ‘Johan Cruijff: En un momento dado’ te zien. In deze documentaire wordt het leven van de legendarische voetballer Johan Cruijff uitgebreid belicht. De documentaire is geproduceerd door TV3 en geregisseerd door Ramon Termens. Voor liefhebbers van Cruijff en voetballiefhebbers in het algemeen is deze documentaire een must see.

Johan Cruijff, wie was hij?

Voor jongere generaties is Johan Cruijff misschien een naam die voornamelijk bekend is als de inspiratie voor de slogan “Cruijffiaans”. Oudere generaties kennen hem natuurlijk als de legendarische voetballer, die zowel bij Ajax als bij Barcelona grote successen boekte. Johan Cruijff wordt gezien als één van de beste voetballers aller tijden en heeft enorm veel voor het spel betekend.

Kijkers van de documentaire krijgen een inkijkje in zowel het persoonlijke leven als de carrière van Johan Cruijff. De documentaire bevat interviews met Cruijff zelf, zijn vrouw en kinderen, maar ook met oud-ploeggenoten en belangrijke personen binnen de voetbalwereld.

Wat maakt de documentaire zo bijzonder?

Wat deze documentaire bijzonder maakt, is dat er niet alleen aandacht wordt besteed aan de hoogtepunten uit Cruijff’s carrière. Er wordt ook stilgestaan bij de moeilijke momenten. Zo wordt er bijvoorbeeld gepraat over de boycot van het Nederlands elftal vanwege de militaire coup in Argentinië in 1978 en de relatie tussen Cruijff en Rinus Michels, de coach die hem naar grote hoogten leidde. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de periode waarin Cruijff trainer was bij Barcelona.

Daarnaast geeft de documentaire een goed beeld van Johan Cruijff als persoon. Hij wordt beschreven als iemand die zichzelf erg serieus nam, maar ook een groot gevoel voor humor had. Ook werd hij geprezen om zijn leiderschap. Voormalig ploeggenoot Johnny Rep zegt bijvoorbeeld: “Hij was een bananenrepubliek op zichzelf, hij bepaalde alles. Maar ik hield van hem.”

FAQ’s

Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen over de documentaire:

1. Wie heeft de documentaire gemaakt?

De documentaire is gemaakt door de Spaanse filmmaker Ramon Termens en geproduceerd door TV3.

2. Is de documentaire alleen beschikbaar in het Nederlands?

Nee, de documentaire is beschikbaar in meerdere talen, waaronder Engels, Spaans en Catalaans.

3. Wat is de speelduur van de documentaire?

De documentaire duurt 1 uur en 54 minuten.

4. Moet ik veel verstand hebben van voetbal om de documentaire te kunnen begrijpen?

Hoewel het natuurlijk helpt als je iets afweet van voetbal, is het niet noodzakelijk om de documentaire te kunnen begrijpen en van te genieten. Het gaat niet alleen over voetbal, maar ook over de persoon Johan Cruijff.

5. Zijn er ook minder bekende aspecten uit het leven van Johan Cruijff te zien?

Jazeker. Zo wordt er bijvoorbeeld verteld over de rol die Cruijff speelde bij de redding van zijn voormalige club Ajax in 1980. Ook wordt er gesproken over zijn betrokkenheid bij goede doelen.

6. Is de documentaire geschikt voor kinderen?

Ja, de documentaire is geschikt voor alle leeftijden.

7. Heeft de documentaire prijzen gewonnen?

Ja, de documentaire heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de prijs voor Beste Europese Documentaire op het San Sebastian Film Festival en de publieksprijs op het filmfestival van Sitges.

Conclusie

De documentaire ‘Johan Cruijff: En un momento dado’ is een indrukwekkend portret van één van de grootste voetballers aller tijden. Voor fans van Cruijff en voetballiefhebbers in het algemeen is deze documentaire een absolute aanrader. Naast hoogtepunten uit zijn carrière en persoonlijke momenten, wordt er ook stilgestaan bij minder bekende aspecten van Cruijff’s leven. De documentaire is beschikbaar in meerdere talen en geschikt voor alle leeftijden. Wij kunnen dan ook niet anders dan deze documentaire van harte aanbevelen.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “johan cruijff documentaire netflix”

Cruyff: The Total Footballer

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan johan cruijff documentaire netflix

Cruyff: The Total Footballer
Cruyff: The Total Footballer

Meer informatie over johan cruijff documentaire netflix vind je hier.

Zie hier meer: https://dungcutrangdiem.net/san-pham/hop-dung-dong-ho/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel johan cruijff documentaire netflix. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 14 johan cruijff documentaire netflix

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *