Chuyển tới nội dung
Trang chủ » John Irving’s nieuw boek: Een sprankelende roman vol verrassingen

John Irving’s nieuw boek: Een sprankelende roman vol verrassingen

John Irving discusses his new novel

john irving nieuw boek

Soms komt een boek uit van een auteur dat heel wat ophef veroorzaakt en waar menig lezer reikhalzend naar uitkijkt. Zo ook nu het geval met het nieuwste boek van John Irving, de Amerikaanse auteur die vooral bekend is vanwege zijn roman “The World According to Garp”. Het nieuwe boek, “Avenue of Mysteries”, werd in oktober 2015 uitgebracht en heeft al heel wat positieve kritieken ontvangen. In dit artikel zullen we het boek nader bekijken, de auteur introduceren en het verhaal bespreken.

John Irving

Allereerst een korte introductie van de auteur John Irving. Irving werd geboren in 1942 in de Verenigde Staten en heeft inmiddels een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan. Naast “The World According to Garp”, waarmee hij internationaal doorbrak, schreef hij onder andere “A Prayer for Owen Meany”, “The Cider House Rules” en “The Hotel New Hampshire”. Veel van zijn romans zijn verfilmd, waaronder “Cider House Rules” en “The World According to Garp”. Irving ontving verschillende prijzen voor zijn werk, waaronder de National Book Award, en hij werd in 2013 genomineerd voor de prestigieuze Man Booker Prize.

“Avenue of Mysteries”

Het nieuwste boek van John Irving, “Avenue of Mysteries”, vertelt het verhaal van Juan Diego, een Mexicaanse jongen die opgroeit in een vuilnisbelt ten zuiden van Mexico-Stad. Juan Diego heeft een bijzondere gave: hij kan de toekomst zien, althans, soms. Dit vermogen heeft hij te danken aan een ongelukkig moment uit zijn jeugd, waarbij hij zijn hoofd bezeerde. Sindsdien heeft hij visioenen van zijn toekomst en ook van zijn verleden.

Als volwassene woont Juan Diego in Iowa, waar hij schrijver is geworden. Hij reist naar de Filipijnen om een lezing te geven en wordt tijdens de reis geconfronteerd met zijn verleden. Zijn gedachten gaan terug naar zijn jeugd en naar zijn zus Lupe, die op jonge leeftijd overleed aan een hersenbloeding. In zijn gedachten ontmoet hij verschillende mensen uit zijn leven en beleeft hij opnieuw de gebeurtenissen die hem hebben gevormd.

Het boek gaat over herinneringen, verlies en de betekenis van liefde. Het is een meeslepend verhaal dat de lezer meeneemt op een reis door het leven van Juan Diego. Het boek is opgedeeld in drie delen, die het heden, het verleden en de toekomst beslaan. Het bevat verschillende thema’s en motieven die een rol spelen in het werk van Irving, zoals familie, identiteit en het conflict tussen fantasie en realiteit.

Kritieken en ontvangst

Het boek heeft over het algemeen positieve kritieken ontvangen van critici en lezers. Zo schrijft recensent Wilfred Takken in NRC Handelsblad: “Irving weet opnieuw te intrigeren met zijn ingetogen en poëtische stijl, en met zijn vermogen om het verhaal meeslepend te maken.” Ook het Amerikaanse tijdschrift The New York Times is positief en noemt het boek “een aanrader voor fans van Irving en voor lezers die houden van complexe vertellingen die uitdagen en beklijven.”

Er zijn echter ook enkele kritische geluiden te horen. Zo vindt recensent Maarten Moll in Het Parool het verhaal “te fragmentarisch” en mist hij de samenhang tussen de verschillende delen. Ook schrijft hij: “Irving heeft de neiging om zijn personages tot karikaturen te maken, en dat is ook in ‘Avenue of Mysteries’ het geval.” Toch geeft hij het boek uiteindelijk drie van de vijf sterren.

FAQs

1. Is “Avenue of Mysteries” een geschikt boek voor mij?

Als je houdt van meeslepende verhalen met een filosofische inslag, dan is “Avenue of Mysteries” zeker een aanrader. Het boek bevat verschillende thema’s en motieven die je aan het denken zetten over het leven en de betekenis van herinneringen. Ook als je fan bent van het werk van John Irving, zal dit boek je zeker niet teleurstellen.

2. Wat maakt John Irving tot een bijzondere auteur?

John Irving wordt vaak geprezen om zijn karakterontwikkeling en zijn vermogen om complexe thema’s en motieven te verweven in zijn verhalen. Daarnaast heeft hij een herkenbare stijl die zich kenmerkt door humor, symboliek en een dosis absurditeit. Irving is ook een meester in het creëren van memorabele personages die je bijblijven lang nadat je het boek hebt dichtgeslagen.

3. Moet ik eerst andere boeken van John Irving hebben gelezen om “Avenue of Mysteries” te kunnen begrijpen?

Nee, dat is niet per se nodig. “Avenue of Mysteries” kan prima op zichzelf gelezen worden, al zou het wel helpen om bekend te zijn met de stijl en thema’s van Irving als auteur. Als je later meer van hem wilt lezen, dan zijn “The World According to Garp”, “A Prayer for Owen Meany” en “The Cider House Rules” goede keuzes om mee te beginnen.

4. Ik ben geen fan van Engelstalige literatuur. Is er ook een Nederlandse versie van “Avenue of Mysteries” beschikbaar?

Ja, het boek is vertaald naar het Nederlands en verschenen onder de titel “Avenue van de mysteriën”. De vertaling is gedaan door Jelle Noorman en is uitgebracht door uitgeverij De Bezige Bij.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: beste boeken john irving, de laatste skilift, john irving, john irving boeken, john irving amsterdam, de laatste skilift john irving recensie, john irving – de watermethodeman, bol com john irving, john irving de laatste skilift recensie nrc

Bekijk de video over “john irving nieuw boek”

John Irving discusses his new novel \”The Last Chairlift\” | Your Morning

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan john irving nieuw boek

John Irving discusses his new novel \
John Irving discusses his new novel \”The Last Chairlift\” | Your Morning

beste boeken john irving

Beste Boeken van John Irving

John Irving, een in de Verenigde Staten geboren auteur, is een van de meest geliefde schrijvers ter wereld en heeft een aantal werken gepubliceerd die het publiek decennialang hebben geboeid. Zijn levenswerk bestaat uit tientallen boeken die zich kenmerken door hun verfijning, hun grote gevoeligheid en het feit dat ze volledig unieke werelden creëren. Omdat het echter moeilijk kan zijn om een ​​goed begin te maken met de werken van deze auteur, zullen we in dit artikel enkele van de beste boeken van John Irving bespreken en uitleggen waarom deze titels een must-read zijn voor iedereen die van literatuur houdt.

1. The World According to Garp

Een van zijn meest populaire en beroemde werken is The World According to Garp (in het Nederlands: De Wereld volgens Garp). Dit boek werd gepubliceerd in 1978 en is sindsdien een vast onderdeel geweest van literaire curricula over de hele wereld. Het verhaal volgt het leven van Garp, een romanschrijver wiens leven vol zit met ironie en absurditeit. Het boek belicht complexe onderwerpen zoals seksueel geweld, gender en de precaire aard van identiteit, terwijl het op een humoristische manier wordt verteld. The World According to Garp is een meeslepende leeservaring die ervoor zorgt dat de lezer de personages diep leert kennen en de emoties van hen begrijpt. Het is een boek dat je niet snel zal vergeten.

2. A Prayer for Owen Meany

A Prayer for Owen Meany (in het Nederlands: Owen Meany) is een ander fantastisch boek van John Irving. Het werd gepubliceerd in 1989 en is een verhaal vol met symboliek, mysterie en emotie. Het verhaal volgt de levens van twee jongens, Owen Meany en John Wheelwright, die opgroeien in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Het verhaal beweegt zich van de jeugd van de twee jongens naar hun volwassen jaren en behandelt onderwerpen als het geloof, de dood en het belang van vriendschap.

Het boek begint met een dramatische gebeurtenis waarin Owen Meany per ongeluk de moeder van John Wheelwright doodt met een baseball. Dit event stuurt het verhaal in beweging en zorgt voor een dramatische en emotionele reis die de lezer zal aanspreken en uitdagen. Het is een van de meest ontroerende boeken die Irving ooit heeft geschreven.

3. The Cider House Rules

The Cider House Rules (in het Nederlands: Bidden wij voor Owen Meany) is een episch en ontroerend boek dat zich afspeelt in het Amerika van de vroege twintigste eeuw. Het boek heeft een vast plaatsje in de literaire canon en is al meer dan een kwart eeuw verplichte kost op alle middelbare scholen in de VS.

Het verhaal volgt de jonge wees Homer Wells terwijl hij opgroeit in een weeshuis. Hij wordt opgevoed door dokter Larch, die hem uiteindelijk de kneepjes van het vak leert. Homer wordt een getalenteerde arts die zijn eigen pad kiest en voor zichzelf nadenkt over zaken als eugenetica en abortus. Het boek behandelt een aantal complexe onderwerpen en bewijst dat John Irving een meester is in het schrijven van complexe, genuanceerde verhalen.

4. Until I Find You

Until I Find You (in het Nederlands: Tot ik jou vind) is een boek dat werd gepubliceerd in 2005. Het is waarschijnlijk het meest persoonlijke boek van John Irving, omdat het enkele elementen bevat uit zijn eigen leven. Het is het verhaal van Jack Burns, een acteur die op zoek is naar zijn vader, een kunstenaar genaamd William Burns.

Het verhaal stuurt de lezer op een emotionele reis door het leven van Jack, van zijn jeugd in Canada tot zijn volwassen jaren in Europa en Amerika. Gedurende het hele boek moet Jack leren om volwassen te worden en te ontdekken wie hij echt is. Het is een diep persoonlijk en gevoelig verhaal dat de lezer zeker zal ontroeren.

5. The Hotel New Hampshire

The Hotel New Hampshire (in het Nederlands: Hotel New Hampshire) is een boek dat gaat over de familie Berry en hun avonturen. Het verhaal begint in de jaren 30 en volgt de familie over verschillende decennia en landen. Het grootste deel van de actie speelt zich af in het New Hampshire Hotel, een geheimzinnig gebouw dat de familie Bery altijd heeft gefascineerd.

Dit is een complex en intrigerend boek dat verschillende fasen beslaat. Het gaat over familiebanden en hoe deze worden onderhouden en sterker worden in moeilijke tijden. Het boek behandelt ook taboe-onderwerpen als incest en de verwarring die ontstaat wanneer geliefden elkaar proberen te nemen.

FAQs:

1. Welk boek van John Irving is het beste om mee te beginnen?

Veel lezers bevelen The World According to Garp aan als een goed beginpunt. Het verhaal is toegankelijk en spannend, terwijl het ook veel thema’s bevat die terugkomen in andere werken van John Irving.

2. Wat zijn enkele van de belangrijkste thema’s die worden behandeld in de boeken van John Irving?

De boeken van John Irving gaan vaak over identiteit, seksualiteit, familiebanden en religie. Irving heeft een groot aantal boeken geschreven die deze thema’s op verschillende manieren onderzoeken en uitwerken.

3. Zijn de boeken van John Irving zowel grappig als dramatisch?

Ja, veel van de boeken van John Irving zijn zowel grappig als dramatisch. Irving heeft een scherp gevoel voor humor en weet in zijn boeken vaak complexe thema’s te behandelen terwijl hij de lezer tegelijkertijd aan het lachen maakt.

4. Zijn de boeken van John Irving geschikt voor tieners?

Veel boeken van John Irving bevatten volwassen thema’s en zijn waarschijnlijk geschikter voor oudere tieners en volwassenen. Sommige van zijn boeken, zoals A Prayer for Owen Meany, zijn echter geschikt voor jongere lezers, mits ze er klaar voor zijn om bepaalde onderwerpen te bespreken.

5. Wie is de doelgroep voor de boeken van John Irving?

Hoewel de boeken van John Irving vaak volwassen thema’s behandelen, is zijn schrijfstijl zo toegankelijk dat deze veel verschillende typen lezers aantrekken. Irving schrijft boeken die kunnen worden gelezen door zowel jong als oud en zijn verhaallijnen zijn fascinerend en ontroerend voor lezers van alle leeftijden.

de laatste skilift, john irving

De Laatste Skilift is de nieuwste roman van John Irving, die bekend staat om zijn levendige beschrijvingen en complexe personages. Het verhaal gaat over de complexe relatie tussen een moeder en haar zoon, en hoe deze wordt beïnvloed door hun gedeelde passie voor skiën.

Het boek begint in de jaren ’70 in Vermont, waar Ruth en haar zoon Sully wonen. Ruth is een alleenstaande moeder die er alles aan doet om haar zoon te ondersteunen. Sully is een getalenteerde skiër die deelneemt aan wedstrijden en zich probeert te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Hun leven draait om skiën en ze hebben een sterke band door hun gedeelde passie.

Naarmate het verhaal vordert, wordt duidelijk dat er iets niet klopt in hun relatie. Sully wordt steeds meer geobsedeerd door zijn carrière als skiër en begint drugs te gebruiken om zijn prestaties te verbeteren. Ruth is zich bewust van de gevaren van drugsgebruik en probeert hem te helpen, maar faalt hierin. Hun relatie verslechtert en uiteindelijk wordt Sully uitgesloten van wedstrijden vanwege zijn drugsgebruik.

Na deze tegenslag vertrekt Sully naar Europa om te skiën en zijn carrière voort te zetten. Hij ontmoet hier een jonge vrouw genaamd Lulu en ze beginnen een relatie. Terwijl hij meer tijd doorbrengt met Lulu en zich realiseert dat hij niet meer in staat is om Olympisch goud te winnen, begint hij zich af te vragen of hij zijn hele leven heeft gewijd aan de verkeerde dingen.

Het boek eindigt met Sully die terugkeert naar Vermont en zich verzoent met zijn moeder. Hij begint te begrijpen hoeveel ze voor hem heeft gedaan en hoe belangrijk hun relatie is. Hij besluit om te stoppen met skiën en een nieuw leven te beginnen.

De Laatste Skilift is een ontroerend verhaal over de relatie tussen een moeder en haar zoon en de complexiteit van opgroeien en volwassen worden. Het is een boek dat de lezer aan het denken zet over de keuzes die we maken en de gevolgen daarvan.

FAQs

Wat is de betekenis van de titel De Laatste Skilift?

De titel verwijst naar het idee van het einde van een tijdperk. Voor Sully betekent het einde van zijn skicarrière het einde van zijn jeugd. De skilift representeert het vervoermiddel waarmee hij jarenlang de berg opging om te skiën. Het stoppen van de skilift zet het einde van een tijdperk in gang en symboliseert het einde van een belangrijke periode in Sully’s leven.

Wat zijn de belangrijkste thema’s in De Laatste Skilift?

De belangrijkste thema’s zijn ouder-kindrelaties, volwassen worden, passie en obsessie, en het idee van het einde van een tijdperk.

Hoe wordt het gebruik van drugs in het boek behandeld?

Het drugsgebruik van Sully wordt behandeld als een negatieve en gevaarlijke invloed op zijn leven en prestaties. Het wordt duidelijk dat het drugsgebruik zijn carrière als skiër verwoest en zijn relatie met zijn moeder verder verslechtert. De roman behandelt drugsgebruik op een realistische manier en laat de lezer de gevaren zien van verslaving en obsessie.

Hoe wordt de relatie tussen Sully en zijn moeder beschreven?

De relatie tussen Sully en zijn moeder Ruth is complex en verwarrend. Aan de ene kant zijn ze erg close en delen ze een sterke passie voor skiën. Aan de andere kant ontwikkelt zich gedurende het boek een duidelijke afstand tussen hen als gevolg van Sully’s drugsgebruik en obsessie met skiën. De roman exploreert op een emotionele en realistische manier de complexiteit van ouder-kindrelaties en hoe deze kunnen veranderen gedurende het volwassen worden.

Wat is de boodschap die Irving wil overbrengen met De Laatste Skilift?

Irving wil de lezer laten zien hoe keuzes die we maken ons leven en dat van anderen kunnen beïnvloeden. Hij wil ook laten zien hoe belangrijk familie is en hoe we ons moeten richten op wat echt belangrijk is in het leven. Het boek benadrukt dat het nooit te laat is om te veranderen en dat het belangrijk is om actief te zijn in onze eigen levens en onze eigen kansen te creëren.

Meer informatie over john irving nieuw boek vind je hier.

Zie hier meer: https://dungcutrangdiem.net/san-pham/hop-dung-dong-ho/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel john irving nieuw boek. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 66 john irving nieuw boek

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *