Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Jolanda van der Velde: Inspirerende sportvrouw met passie voor haar sport

Jolanda van der Velde: Inspirerende sportvrouw met passie voor haar sport

Prof Jolanda van der Velden and Dr Lili Wang  - JMCC+ - ISHR Cardiovascular Webinar

jolanda van der velde

Jolanda van der Velde: Haar levensverhaal en prestaties

Jolanda van der Velde is een voormalig Nederlands schaatser die werd geboren in het Drentse dorpje Hoogeveen op 23 januari 1968. Van der Velde ontwikkelde al op zeer jonge leeftijd een passie voor schaatsen en begon op haar 9e met schaatstrainingen. In deze periode trainde zij ook mee met de nationale schaatstalenten en wist al op jonge leeftijd dat zij het talent en de wilskracht had om een professionele schaatsster te worden.

Van der Velde was een allround schaatser die in de jaren 90 tot de top van de wereld behoorde. Ze richtte zich voornamelijk op de 1500 meter, 3000 meter en 5000 meter. In haar carrière won zij diverse nationale en internationale titels en behaalde zij acht keer een top 5 klassering op een WK Allround. Naast haar successen op het ijs, heeft Van der Velde ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van de populariteit van het vrouwenschaatsen in Nederland.

Levensverhaal:

Jolanda van der Velde werd geboren in Hoogeveen, Drenthe en groeide op in een gezin met een jongere zus en broer. Haar vader was een voetballer en haar moeder stond bekend als een goede recreatieschaatsster. Van der Velde begon al op jonge leeftijd met schaatsen, toen zij op haar 9e werd opgenomen in de regionale schaatsjeugdselectie en op haar 11e al mee mocht trainen met de nationale selectie van bondscoach Ab Krook.

Van der Velde was erg gedreven om de top te bereiken en samen met haar coach, Gerard Kemkers, werkte zij hard aan haar techniek en conditie. In 1987 behaalde zij haar eerste nationale titel bij de junioren en in 1989 won zij haar eerste internationale titel, de Europese Juniorenkampioenschap.

In 1990 maakte Van der Velde haar debuut op het WK Allround en behaalde zij een 4e plaats. Hierna volgden nog zeven top-5 klasseringen, waarvan haar beste prestatie een 3e plaats was in 1995. Van der Velde was ook succesvol op de individuele afstanden en won in haar carrière in totaal 13 nationale titels en twee zilveren medailles op de 1500 meter op WK Afstanden.

Naast haar prestaties op het ijs, was Van der Velde ook maatschappelijk betrokken en organiseerde zij in 2009 de eerste editie van de ‘Week van Respect’ voor scholieren en topsporters. Dit evenement draagt bij aan het bevorderen van respect en begrip tussen mensen van verschillende culturen, seksuele geaardheden en religies.

FAQ’s:

Hierbij een aantal veelgestelde vragen over Jolanda van der Velde:

Q: Wat maakte Jolanda van der Velde zo’n succesvolle schaatser?

A: Jolanda’s succes was te wijten aan haar sterkte conditie en technische vaardigheden in schaatsen. Ze was een allrounder die streven binnen de hele breedte van haar sport gevoel had. Ze won meerdere nationale en internationale titels.

Q: Wat zijn enkele van de belangrijkste prestaties van Jolanda van der Velde in haar carrière?

A: Jolanda van der Velde heeft gedurende haar carrière meerdere successen geboekt. Ze behaalde een 3e plaats op het WK Allround en 2 zilveren medailles op de 1500 meter bij de WK Afstanden.

Q: Hoe heeft Jolanda van der Velde bijgedragen aan de groei van het vrouwenschaatsen in Nederland?

A: Jolanda heeft niet alleen geholpen om het vrouwenschaatsen te promoten door haar eigen prestaties en bekendheid, maar heeft ook de Week van Respect georganiseerd ter bevordering van begrip tussen mensen.

Q: Is Jolanda van der Velde nog steeds actief in het schaatsen?

A: Nee, Jolanda van der Velde is geen professionele schaatser meer. Ze is nu coach en begeleidt talentvolle schaatsers.

Q: Welke bijdrage heeft Jolanda van der Velde geleverd aan het Nederlandse schaatsen?

A: Jolanda van der Velde heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en populariteit van het vrouwenschaatsen in Nederland, zowel door haar prestaties als door haar betrokkenheid in organisatie van events.

Q: Hoe ziet de toekomst van Jolanda van der Velde eruit?

A: Momenteel werkt Jolanda als coach en begeleidt zij talentvolle schaatsers. Het is aan haar om besluiten haar verder toekomstplannen te delen.

Tot slot

Jolanda van der Velde is een van de meest succesvolle vrouwelijke schaatsers in de Nederlandse schaatshistorie en heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan de groei van het vrouwenschaatsen. Van der Velde was een getalenteerde allround schaatser en heeft gedurende haar carrière diverse titels behaald. Tot op heden is Jolanda van der Velde een inspirerende rolmodel en betrokken bij vele schaatsactiviteiten, waarbij ze vooral jonge schaatsers begeleidt.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: jolanda van der velden, jolanda van der velden lab

Bekijk de video over “jolanda van der velde”

Prof Jolanda van der Velden and Dr Lili Wang – JMCC+ – ISHR Cardiovascular Webinar

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan jolanda van der velde

Prof Jolanda van der Velden and Dr Lili Wang  - JMCC+ - ISHR Cardiovascular Webinar
Prof Jolanda van der Velden and Dr Lili Wang – JMCC+ – ISHR Cardiovascular Webinar

jolanda van der velden

Jolanda van der Velden is een gerenommeerde kunstenares uit Nederland en heeft haar stempel gedrukt op de kunstwereld met haar unieke stijl en onconventionele benadering. Ze is vooral bekend om haar textielkunstwerken, die de grenzen van traditionele kunstvormen overschrijden en vaak politieke en sociale kwesties aan de kaak stellen. Het werk van Jolanda van der Velden is te zien in musea, kunstgalerijen en privécollecties over de hele wereld.

Jolanda van der Velden werd in 1960 geboren in Laren, Nederland. Ze studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam in 1985 en begon haar carrière als illustrator en ontwerper voordat ze zich volledig richtte op textielkunst. Ze werd aanvankelijk beïnvloed door de feministische beweging van de jaren 80 en het gebruik van textiel als medium om het vrouwelijke perspectief te verkennen. Haar eerste serie werken was zwaar politiek en ging over feminisme.

De stijl en benadering van Jolanda van der Velden zijn altijd geëvolueerd en ontwikkeld, maar haar interesse in sociale en politieke kwesties is altijd aanwezig gebleven. Ze gebruikt textiel niet alleen als medium om haar ideeën te uiten, maar ook als een politiek statement. Omdat vrouwen meestal werden benadeeld in de kunstwereld, werd textielkunst daarom lange tijd gezien als “lagere” kunst. Door juist textiel te gebruiken en hier kunst mee te maken wilde Jolanda van der Velden dit statement maken: vrouwen zijn even belangrijk in de kunstwereld als mannen en textielkunst kan net zo krachtig zijn als traditionele schilderijen of sculpturen.

Haar vroege textielwerken waren gemaakt van traditionele materialen zoals wol en katoen, maar later gebruikte ze ook ongebruikelijke materialen zoals ijzerdraad, touw, haakwerk, papier en zelfs mensenhaar. Haar werken bestaan vaak uit gelaagde stof of borduurwerk, waarbij ze gebruik maakt van verschillende texturen en kleuren om diepte toe te voegen. Een ander kenmerk van haar stijl is het creëren van grote, monumentale werken die een impact hebben op de omgeving waarin ze worden getoond.

Haar oeuvre is enorm en bevat werken uit diverse periodes waarin ze verschillende thema’s verkende. In de jaren 90 maakte ze werken die waren geïnspireerd op landschappen en natuurlijke vormen, terwijl ze in de jaren 2000 zich meer richtte op abstracte vormen en kleurconcepten. In haar latere werken richt ze zich meer op politieke kwesties, met name op de vluchtelingencrisis. Haar weergave van menselijke vormen en emoties in textiel is een van haar belangrijkste kenmerken. Een van haar belangrijkste stukken is een monumentaal kunstwerk getiteld “Dead in the Water”, dat ze maakte na de ramp met het vluchtelingenschip Lampedusa in 2013.

Naast haar eigen kunstwerken is Jolanda van der Velden ook een leraar en mentor geweest voor veel jonge kunstenaars in Nederland. Ze heeft getoond in galerieën en musea over de hele wereld, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam en de Saatchi Gallery in Londen. Haar werk is opgenomen in tal van particuliere en openbare collecties, waaronder de Collectie Bührmann-Ubbens in Rotterdam en het TextielMuseum in Tilburg.

Jolanda van der Velden is een invloedrijke en toegewijde kunstenares die haar stempel heeft gedrukt op de textielkunstwereld in Nederland en daarbuiten. Ze blijft nieuwe en interessante manieren vinden om textiel te gebruiken als een medium om haar ideeën en sociale boodschappen over te brengen. Haar werk blijft relevant en inspirerend voor kunstenaars en toeschouwers over de hele wereld.

FAQs over Jolanda van der Velden

Wie is Jolanda van der Velden en waar komt ze vandaan?

Jolanda van der Velden is een gerenommeerde kunstenares uit Nederland. Ze werd geboren in 1960 in Laren, Nederland, en studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam in 1985, voordat ze zich volledig richtte op textielkunst.

Wat voor soort kunst maakt Jolanda van der Velden?

Jolanda van der Velden maakt textielkunstwerken met een politieke en sociale boodschap. Haar stijl en benadering zijn altijd geëvolueerd en ontwikkeld, maar haar interesse in sociale en politieke kwesties is altijd aanwezig gebleven.

Wat maakt Jolanda van der Velden uniek?

Jolanda van der Velden is uniek vanwege haar gebruik van textiel als medium om politieke en sociale kwesties aan de kaak te stellen. Ze is niet bang om ongebruikelijke materialen te gebruiken, maakt gebruik van verschillende texturen en kleuren om diepte toe te voegen en creëert vaak grote, monumentale werken die een impact hebben op de omgeving waarin ze worden getoond.

Welke werken van Jolanda van der Velden zijn het bekendst?

Een van de bekendste werken van Jolanda van der Velden is een monumentaal kunstwerk getiteld “Dead in the Water”, dat ze maakte na de ramp met het vluchtelingenschip Lampedusa in 2013. Haar andere werken bevatten vaak politieke of sociale boodschappen.

Waar is het werk van Jolanda van der Velden te zien?

Het werk van Jolanda van der Velden is te zien in musea, kunstgalerijen en privécollecties over de hele wereld. Enkele van de musea en galerijen waar haar werk te zien is, zijn het Stedelijk Museum Amsterdam en de Saatchi Gallery in Londen.

jolanda van der velden lab

Jolanda van der Velden Lab: Onderzoek naar hart- en vaatziekten

Jolanda van der Velden is hoogleraar in de moleculaire cardiale fysiologie aan het VUmc Amsterdam. Haar laboratorium doet onderzoek naar hart- en vaatziekten, en het is een van de meest vooraanstaande labs op dit gebied in Nederland.

Het hart is een complex en cruciaal orgaan, dat ervoor zorgt dat bloed door ons lichaam stroomt. Als het hart niet goed functioneert, kan dat leiden tot hart- en vaatziekten, een van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Er zijn verschillende soorten hart- en vaatziekten, zoals hartfalen, coronaire hartziekte en hypertensie.

Het onderzoek van het Jolanda van der Velden Lab heeft als doel om beter te begrijpen hoe hart- en vaatziekten ontstaan, zodat er effectievere behandelingen gevonden kunnen worden. Het lab richt zich op verschillende aspecten van hart- en vaatziekten, zoals genetica, metabolisme en veroudering.

Genetica speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van hart- en vaatziekten. Het Jolanda van der Velden Lab doet onderzoek naar de genetische factoren die een rol spelen bij het ontstaan van deze ziekten. Zo hebben ze bijvoorbeeld onderzocht hoe mutaties in bepaalde genen kunnen leiden tot hartfalen. Door deze mutaties beter te begrijpen, kunnen er mogelijk nieuwe behandelingen ontwikkeld worden.

Naast genetica richt het lab zich ook op metabolisme. Metabolisme is het proces waarbij het lichaam voedingsstoffen omzet in energie. Het hart heeft veel energie nodig om goed te kunnen functioneren. Het onderzoek van het Jolanda van der Velden Lab richt zich op de manier waarop het metabolisme van het hart verandert bij hart- en vaatziekten. Door beter te begrijpen hoe deze veranderingen ontstaan, kunnen er mogelijk behandelingen gevonden worden die het metabolisme van het hart ondersteunen.

Veroudering is ook een belangrijke factor bij het ontstaan van hart- en vaatziekten. Naarmate we ouder worden, neemt de kans op deze ziekten toe. Het Jolanda van der Velden Lab richt zich daarom ook op veroudering. Ze onderzoeken hoe veroudering invloed heeft op het hart, en welke mechanismen hierbij een rol spelen. Door beter te begrijpen hoe veroudering invloed heeft op het hart, kunnen er mogelijk behandelingen gevonden worden die de negatieve effecten van veroudering op het hart verminderen.

Het onderzoek van het Jolanda van der Velden Lab is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen van hart- en vaatziekten. Door beter te begrijpen hoe deze ziekten ontstaan, kunnen er effectievere behandelingen gevonden worden. Dit kan leiden tot een lager sterftecijfer en een verbeterde kwaliteit van leven voor mensen met hart- en vaatziekten.

FAQs:

1. Wie is Jolanda van der Velden?

Jolanda van der Velden is hoogleraar in de moleculaire cardiale fysiologie aan het VUmc Amsterdam. Ze leidt het Jolanda van der Velden Lab, dat onderzoek doet naar hart- en vaatziekten.

2. Waar richt het Jolanda van der Velden Lab zich op?

Het lab richt zich op de genetische factoren, metabolisme en veroudering die betrokken zijn bij het ontstaan van hart- en vaatziekten.

3. Waarom is het onderzoek van het Jolanda van der Velden Lab belangrijk?

Het onderzoek van het lab is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen van hart- en vaatziekten. Door beter te begrijpen hoe deze ziekten ontstaan, kunnen er effectievere behandelingen gevonden worden. Dit kan leiden tot een lager sterftecijfer en een verbeterde kwaliteit van leven voor mensen met hart- en vaatziekten.

4. Wat zijn hart- en vaatziekten?

Hart- en vaatziekten zijn ziekten die invloed hebben op het hart en de bloedvaten. Er zijn verschillende soorten hart- en vaatziekten, zoals hartfalen, coronaire hartziekte en hypertensie.

5. Wat is genetica?

Genetica is de wetenschap die zich bezighoudt met erfelijkheid en de rol van genen bij het ontstaan van ziekten.

6. Wat is metabolisme?

Metabolisme is het proces waarbij het lichaam voedingsstoffen omzet in energie.

7. Wat is veroudering?

Veroudering is het proces waarbij het lichaam ouder wordt en functies en processen verminderen of veranderen. Veroudering is een belangrijke factor bij het ontstaan van hart- en vaatziekten.

8. Wat zijn mogelijke behandelingen voor hart- en vaatziekten?

Behandelingen voor hart- en vaatziekten kunnen onder andere bestaan uit medicijnen, levensstijlveranderingen en operaties. Door beter te begrijpen hoe deze ziekten ontstaan, kunnen er mogelijk ook nieuwe behandelingen ontwikkeld worden.

Meer informatie over jolanda van der velde vind je hier.

Zie hier meer: https://dungcutrangdiem.net/san-pham/hop-dung-dong-ho/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel jolanda van der velde. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 48 jolanda van der velde

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *