Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Kees van der Waaij: Succesvolle carrière bij Unilever in Nederland

Kees van der Waaij: Succesvolle carrière bij Unilever in Nederland

Kees van der Waaij, Unilever Holding, about new leadership

kees van der waaij unilever

Kees van der Waaij is een succesvolle zakenman en een strategisch leider die bekend staat om het opbouwen en leiden van team, de transformatie van bedrijven, duurzaam ondernemen, innovatie en het verbeteren van de prestaties. Van der Waaij begon zijn carrière in 1982 bij Unilever, waar hij zo’n 27 jaar werkte in verschillende managementfuncties. Kees van der Waaij is momenteel actief en betrokken bij diverse activiteiten in een aantal organisaties.

Kees van der Waaij’s begin bij Unilever

Kees van der Waaij begon zijn professionele loopbaan bij Unilever als stagiair, waar hij tijdens zijn stageperiode kennis maakte met de FMCG-industrie en zijn passie voor het leiden van teams.

Na zijn stage bleef van der Waaij bij Unilever werken en klom hij op binnen het bedrijf. Zijn eerste managementpositie kreeg hij in 1988 en sindsdien was hij betrokken bij verschillende operationele activiteiten en projecten, waaronder supply chain, innovatie, marketing en corporate communication.

Als Corporate Vice President Supply Chain Management speelde van der Waaij een belangrijke rol bij de transformatie van de supply chain van Unilever. Zijn leiderschap en inzet voor kostenefficiëntie en kwaliteit resulteerden in verbeterde marges, waardoor Unilever zijn concurrentiepositie kon versterken en uitbreiden.

In 2000 werd Kees van der Waaij benoemd tot President van Unilever Arabia, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en implementatie van de strategie, het opbouwen van relaties met lokale partners, het leiden van een multicultural team en het uitbreiden van het Unilever-portfolio in de MENA-regio.

Kees van der Waaij’s bijdrage aan duurzaam ondernemen

Als Chief Marketing Officer van Unilever, een positie die hij in 2005 bekleedde, was Kees van der Waaij verantwoordelijk voor de versterking van het merk Unilever, productontwikkeling en innovatie.

Naast de commerciële verantwoordelijkheden ontwikkelde Kees van der Waaij enkele belangrijke duurzaamheidsprojecten, zoals een ambitieus programma om de CO2-uitstoot te reduceren. Dit programma, genaamd ‘Sustainable Living Plan’, omvatte verschillende doelstellingen op het gebied van klimaatverandering, gezondheid en welzijn en de bescherming van natuurlijke hulpbronnen. Als President van Unilever Noord-Amerika leidde Kees van der Waaij de implementatie van dit plan en stond hij aan het hoofd van de verduurzaming van het bedrijf.

Kees van der Waaij’s uitdaging bij ING

Na zijn vertrek bij Unilever in 2008, werd Kees van der Waaij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van ING Group, een van de grootste financiële instellingen in Nederland. Hij werd belast met de verantwoordelijkheid voor de verkoop van de bankactiviteiten en de herstructurering van ING.

Door de financiële crisis in 2008 had ING te kampen met diverse problemen en Van der Waaij moest daarom veranderingen doorvoeren en het bedrijf opnieuw structureren. Hij was actief betrokken bij de verkoop van de bankactiviteiten en de afsplitsing van ING Direct.

Kees van der Waaij’s bijdrage aan innovatie

Kees van der Waaij staat bekend om zijn innovatieve manier van denken en handelen. Als Chief Marketing Officer van Unilever was hij verantwoordelijk voor het stimuleren van innovatie in de organisatie en het opstarten van nieuwe projecten op het gebied van duurzaamheid en productontwikkeling.

In zijn latere functies bleef Kees van der Waaij zich inzetten voor innovatie. Als lid van het managementteam van ING was hij betrokken bij het bevorderen van digitale transformatie, de ontwikkeling van nieuwe producten en het implementeren van nieuwe processen en systemen.

Kees van der Waaij’s huidige functies

Sinds zijn pensioen bij ING Group in 2015, is Kees van der Waaij actief betrokken gebleven bij een aantal organisaties. Hij is onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC, het grootste academische ziekenhuis van Nederland, en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Kas Bank, een Nederlandse bank die gespecialiseerd is in effectendienstverlening.

Daarnaast is Kees van der Waaij lid van diverse adviescommissies en besturen, waaronder de Raad van Toezicht van het Nederlands Forensisch Instituut, de Raad van Advies van de Nederlandse Vereniging van Banken en het International Advisory Board van Henkel, een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in merkproducten.

Veelgestelde vragen:

1. Wat maakt Kees van der Waaij zo succesvol?

Kees van der Waaij heeft in zijn carrière verschillende leiderschapsposities bekleed, waarbij hij opvalt door zijn vermogen om teams op te bouwen en te leiden en bedrijven te transformeren. Zijn inzet voor duurzame ontwikkeling en innovatie is een ander kenmerk van zijn succesvolle carrière.

2. Hoe heeft Kees van der Waaij bijgedragen aan duurzaam ondernemen?

Als Chief Marketing Officer van Unilever ontwikkelde Kees van der Waaij het ‘Sustainable Living Plan’, een ambitieus programma gericht op het reduceren van CO2-uitstoot en het beschermen van natuurlijke hulpbronnen. Hij leidde de implementatie van dit plan als President van Unilever Noord-Amerika.

3. Wat was de uitdaging voor Kees van der Waaij bij ING?

Kees van der Waaij werd in 2008 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van ING Group, waar hij verantwoordelijk was voor de verkoop van de bankactiviteiten en de herstructurering van ING. Tijdens de financiële crisis in 2008 moest hij ING opnieuw structureren en veranderingen doorvoeren.

4. Wat zijn de huidige functies van Kees van der Waaij?

Na zijn pensioen bij ING Group in 2015 is Kees van der Waaij actief betrokken gebleven bij diverse organisaties, waaronder het Erasmus MC, Kas Bank, het Nederlands Forensisch Instituut, de Nederlandse Vereniging van Banken en Henkel.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “kees van der waaij unilever”

Kees van der Waaij, Unilever Holding, about new leadership

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan kees van der waaij unilever

Kees van der Waaij, Unilever Holding, about new leadership
Kees van der Waaij, Unilever Holding, about new leadership

Meer informatie over kees van der waaij unilever vind je hier.

Zie hier meer: Laatste 591 artikelen voor jou

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel kees van der waaij unilever. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 40 kees van der waaij unilever

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *