Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Koninklijke Nederlandse Munt brengt Johan Cruijff Gouden Postzegel uit

Koninklijke Nederlandse Munt brengt Johan Cruijff Gouden Postzegel uit

Rembrandt van Rijn  gold stamp 2019 Nederlands Royal Dutch Mint

koninklijke nederlandse munt johan cruijff gouden postzegel

Koninklijke Nederlandse Munt Johan Cruijff gouden postzegel: waarom deze gedenkmunt zo speciaal is

De Koninklijke Nederlandse Munt, ook wel bekend als de KNM, is verantwoordelijk voor het slaan van de munten in ons land. Deze institutionele organisatie is in 1567 opgericht en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Een van de meest opmerkelijke gedenkmunten die de KNM recentelijk produceerde is de Johan Cruijff gouden postzegel. Deze munt is een eerbetoon aan de grote voetballegende Johan Cruijff, die in 2016 overleed. Deze unieke postzegel is niet alleen een buitengewoon verzamelobject, maar ook een prachtig stukje kunst. In dit artikel gaan we dieper in op deze postzegel en waarom deze zo speciaal is.

Wat is de Johan Cruijff gouden postzegel?

De Johan Cruijff gouden postzegel is een luxe munt die speciaal is gemaakt ter nagedachtenis van Johan Cruijff. De medaille is gemaakt van puur goud, en bevat afbeeldingen die herinneren aan de bijzondere persoonlijkheid en de successen van de voetballegende.

De munt werd in 2017 uitgebracht, precies één jaar na het overlijden van Cruijff. Het is een initiatief van de KNM, in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en de Stichting Ambulance Wens. De KNM is de officiële muntslagorganisatie van Nederland. De stichting Ambulance Wens helpt terminale patiënten om hun laatste wensen te vervullen. De Johan Cruyff Foundation financiert en promoot projecten die jongeren in staat stellen om te sporten en te spelen.

Waarom is de Johan Cruijff gouden postzegel zo speciaal?

De Johan Cruijff gouden postzegel is speciaal om vele redenen. Ten eerste is het een zeer waardevol object. De postzegel is gemaakt van puur goud en heeft een waarde van ongeveer 1.500 euro. Dat maakt deze munt geliefd onder verzamelaars en fans van Cruijff.

Maar de postzegel is niet alleen waardevol vanwege de goudwaarde. Het is ook een gedenkwaardige munt die een buitengewone persoon herdenkt. Johan Cruijff was niet alleen één van de grootste voetballers ter wereld, maar stond ook bekend om zijn menselijkheid en geëngageerde leven buiten het voetbal.

De munt herinnert aan zijn persoonlijkheid en zijn grote impact op de sport én de maatschappij. Tegelijkertijd draagt het bij aan goede doelen: de volledige opbrengst van de verkoop van de postzegel gaat naar de Johan Cruyff Foundation en de Stichting Ambulance Wens.

De Johan Cruijff gouden postzegel is dus niet alleen een bijzondere munt, maar ook een maatschappelijk verantwoord initiatief.

Hoe wordt de Johan Cruijff gouden postzegel geproduceerd?

De productie van de Johan Cruijff gouden postzegel was een bijzonder proces. De postzegel is gemaakt van puur goud en heeft een diameter van 22 millimeter. Aan één kant staat een afbeelding van Johan Cruijff, met daaronder de tekst ‘Johan Cruijff 1947-2016’. De andere kant bevat het randschrift ‘stoer, sierlijk en geniaal’, evenals het Nederlandse wapen en de waarde ’10 euro’.

De productie van de postzegel verliep in verschillende stappen. Eerst werd een 3D-model van de postzegel gemaakt, dat als basis diende voor de productie van de stempels die nodig zijn voor het slaan van de munt. Deze stempels werden vervolgens gebruikt om de munt uit het goud te persen. Vervolgens werden de munten gepolijst en verpakt in een luxe doosje, dat tevens voorzien is van een certificaat van echtheid.

Wat zijn de specificaties van de Johan Cruijff gouden postzegel?

De Johan Cruijff gouden postzegel is gemaakt van puur goud en weegt 3,11 gram. De munt heeft een diameter van 22 millimeter en is 1,4 millimeter dik. Het Nederlandse wapen staat afgebeeld samen met de waarde van 10 euro en het randschrift ‘stoer, sierlijk en geniaal’. Centraal op de munt staat de afbeelding van Johan Cruijff, met de tekst ‘Johan Cruijff 1947-2016’ aan de onderkant van de munt.

Wat is de prijs van de Johan Cruijff gouden postzegel?

De Johan Cruijff gouden postzegel was te koop voor 1.500 euro. Deze prijs was gebaseerd op de goudwaarde van de munt en de bijzondere waarde van de postzegel als collector’s item. De volledige opbrengst van de verkoop ging naar de goede doelen die de KNM had gekoppeld aan de productie van de postzegel, namelijk de Johan Cruyff Foundation en de Stichting Ambulance Wens. Momenteel is de postzegel niet meer verkrijgbaar bij de KNM.

Kan ik de Johan Cruijff gouden postzegel nog kopen?

De Johan Cruijff gouden postzegel was bij de KNM te koop tot het moment dat alle postzegels waren verkocht. Op dit moment is het niet meer mogelijk om de postzegel bij de KNM te kopen. De vraag naar de postzegel was groot en de oplage was beperkt. De waarde van de postzegel kan echter nog steeds toenemen in de loop van de tijd, omdat het een verzamelobject is van grote waarde voor verzamelaars en fans van Johan Cruijff.

Conclusie

De Johan Cruijff gouden postzegel is een bijzonder en waardevol collector’s item. Het is een eerbetoon aan de grote voetballegende Johan Cruijff en tegelijkertijd een maatschappelijk verantwoord initiatief. De opbrengst van de verkoop ging naar de Johan Cruyff Foundation en de Stichting Ambulance Wens. Al is de postzegel momenteel niet meer te koop bij de KNM, het zal altijd een belangrijke herinnering zijn aan de man die de voetbalwereld veranderde.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “koninklijke nederlandse munt johan cruijff gouden postzegel”

Rembrandt van Rijn gold stamp 2019 Nederlands Royal Dutch Mint

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan koninklijke nederlandse munt johan cruijff gouden postzegel

Rembrandt van Rijn  gold stamp 2019 Nederlands Royal Dutch Mint
Rembrandt van Rijn gold stamp 2019 Nederlands Royal Dutch Mint

Meer informatie over koninklijke nederlandse munt johan cruijff gouden postzegel vind je hier.

Zie hier meer: dungcutrangdiem.net/san-pham/hop-dung-dong-ho

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel koninklijke nederlandse munt johan cruijff gouden postzegel. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 17 koninklijke nederlandse munt johan cruijff gouden postzegel

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *