Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Ontdek de wereld van muziek en cultuur met Koos van Platingen’s podcast

Ontdek de wereld van muziek en cultuur met Koos van Platingen’s podcast

Koos van Plateringen: Eerlijk Over Alcohol, Zelfhaat en Zelfwaardering

koos van platingen podcast

Koos van Platingen Podcast: een must-visit voor elke podcast-liefhebber

Als je een podcast-liefhebber bent, ben je waarschijnlijk al bekend met de naam Koos van Platingen. De podcast van Koos van Platingen is een Nederlandstalige show waarin Koos verschillende gasten ontvangt en bespreekt ze actuele onderwerpen. Het is een van de populairste podcasts in Nederland en trekt duizenden luisteraars per aflevering.

De show richt zich op verschillende onderwerpen, van politiek en maatschappelijke problemen tot sport en entertainment. De gasten die Koos uitnodigt zijn vaak deskundigen op het gebied van het onderwerp dat besproken wordt. Dit zorgt voor interessante gesprekken waarin verschillende meningen en perspectieven naar voren komen.

De podcast wordt geproduceerd door BNR Nieuwsradio en wordt uitgezonden op verschillende platformen zoals Spotify, Apple Podcasts en Podbean. De afleveringen zijn meestal ongeveer een uur lang en worden wekelijks uitgebracht.

Wat onderscheidt de podcast van Koos van Platingen van andere shows?

Er zijn veel Nederlandse podcasts die zich richten op actuele onderwerpen en het uitnodigen van verschillende gasten. Wat Koos van Platingen onderscheidt, is de manier waarop hij de gesprekken voert. Hij is niet bang om controversiële onderwerpen aan te snijden en de discussie te laten lopen waar het naartoe gaat. Hij heeft de gave om een veilige omgeving te creëren waarin de gasten open en eerlijk kunnen spreken over hun standpunten, soms zelfs als die niet populair zijn.

Een ander aspect van de show dat opvalt, is de verscheidenheid aan onderwerpen die worden besproken. Van racisme tot topsport tot de impact van technologie op onze maatschappij, de afleveringen van Koos van Platingen bespreken een breed scala aan interesses en problemen. Dit maakt het een show die voor veel mensen relevant is en waarbij ze zich betrokken voelen.

Wat zijn enkele hoogtepunten van de podcast?

Een van de meest opvallende afleveringen van Koos van Platingen is de aflevering waarin hij praat met Nederlands voormalig premier Mark Rutte, kort na zijn aftreden in 2021. In dit gesprek bespreekt Koos met Rutte zijn politieke carrière, de COVID-19 pandemie en zijn rol als leider van Nederland.

Een andere aflevering die veel aandacht trok, was de aflevering met acteur en regisseur Halina Reijn. Halina besprak haar ervaringen als vrouw in de entertainmentindustrie en de uitdagingen waarmee vrouwen in deze sector te maken hebben. Het was een krachtig gesprek waarin Halina openhartig vertelde over haar strijd tegen genderongelijkheid in de filmindustrie.

Een recenter hoogtepunt was een aflevering waarin Koos sprak met Sofyan Mbarki, een raadlid in Amsterdam. Ze bespraken het belang van diversiteit en inclusie in de politiek en hoe we bewust kunnen zijn van onze eigen vooroordelen.

Wie zijn enkele van de gasten die zijn verschenen?

De podcast Koos van Platingen heeft een breed scala aan gasten uit verschillende sectoren. Sommige bekende namen die in de show zijn verschenen zijn:

– Mark Rutte – voormalig premier van Nederland
– Halina Reijn – acteur en regisseur
– Wopke Hoekstra – Nederlands minister van financiën
– Ahmed Aboutaleb – burgemeester van Rotterdam
– Diederik Gommers – intensivist en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care

Dit zijn slechts enkele van de gasten die in de show zijn verschenen. Koos interviewt regelmatig deskundigen en experts uit verschillende sectoren om interessante gesprekken te creëren.

Waarom zou ik naar de podcast van Koos van Platingen luisteren?

Er zijn veel redenen waarom de podcast van Koos van Platingen de moeite waard is om naar te luisteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom mensen deze show geweldig vinden:

– Het bespreekt actuele onderwerpen. De show behandelt een breed scala aan onderwerpen, vaak gerelateerd aan de actualiteit en maatschappelijke problemen.
– Het is verfrissend eerlijk en open. Koos heeft de gave om een veilige omgeving te creëren waarin zijn gasten open en eerlijk kunnen spreken over hun standpunten, zelfs als ze controversieel zijn.
– Het is relevant voor veel verschillende mensen. Omdat de show zoveel verschillende onderwerpen bespreekt, is er voor veel mensen iets interessants te vinden.
– Het is goed geproduceerd. De podcast is geproduceerd door BNR Nieuwsradio, wat betekent dat de kwaliteit van de audio en productie van hoge kwaliteit is.

Hoe kan ik de podcast van Koos van Platingen beluisteren?

Er zijn verschillende manieren om naar de podcast van Koos van Platingen te luisteren. Je kunt de afleveringen op de website van BNR Nieuwsradio beluisteren, via Spotify, Apple Podcasts en Podbean.

FAQs

Wat is de podcast van Koos van Platingen?

De podcast van Koos van Platingen is een Nederlandstalige show waarin Koos verschillende gasten ontvangt en actuele onderwerpen bespreekt.

Wie zijn enkele van de gasten die zijn verschenen in de show?

Enkele van de gasten die in de show zijn verschenen, zijn voormalig premier Mark Rutte, acteur en regisseur Halina Reijn en burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Waar kan ik naar de podcast van Koos van Platingen luisteren?

Je kunt de podcast van Koos van Platingen beluisteren op de website van BNR Nieuwsradio en via verschillende podcast-platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Podbean.

Waarom zou ik naar de podcast van Koos van Platingen luisteren?

De podcast bespreekt actuele onderwerpen, is verfrissend eerlijk en open, is relevant voor veel verschillende mensen en is goed geproduceerd.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: podcast ‘eerlijk over alcohol, podcasts beluisteren, onverdoofd-podcast, podcast leven zonder alcohol, podcast alcohol, alle podcasts, de podcast, podcast zoeker

Bekijk de video over “koos van platingen podcast”

Koos van Plateringen: Eerlijk Over Alcohol, Zelfhaat en Zelfwaardering

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan koos van platingen podcast

Koos van Plateringen: Eerlijk Over Alcohol, Zelfhaat en Zelfwaardering
Koos van Plateringen: Eerlijk Over Alcohol, Zelfhaat en Zelfwaardering

podcast ‘eerlijk over alcohol

Podcast ‘Eerlijk over alcohol’ geeft antwoord op al jouw vragen

In Nederland wordt er veel alcohol gedronken. Het is een sociaal geaccepteerde drug en daarom drinken mensen er ook veel van. Zo dronk de gemiddelde Nederlander in 2020 bijna 7 liter pure alcohol per jaar. Dat is veel, zeker als je bedenkt dat alcohol schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Om mensen bewuster te maken van hun drankgebruik is de podcast ‘Eerlijk over alcohol’ in het leven geroepen.

In deze podcast bespreken psychiater Bram Bakker en journalist/presentator Marcel van Roosmalen verschillende onderwerpen met betrekking tot alcohol. Ze praten niet alleen over de risico’s van overmatig drinken, maar ook over de cultuur van alcohol in Nederland en de rol die alcohol speelt in ons dagelijks leven.

De podcast is bijzonder omdat er veel ruimte is voor vragen en discussie. In elke aflevering beantwoorden Bakker en Van Roosmalen vragen van luisteraars en er is ook een aflevering waarin ze live vragen beantwoorden tijdens een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Inmiddels zijn er al 27 afleveringen van de podcast verschenen en de onderwerpen zijn zeer divers. Zo hebben Bakker en Van Roosmalen gesproken over de relatie tussen alcohol en sport, de impact van alcohol op ons slaapritme en het drinkgedrag van jongeren. Ook zijn er afleveringen gewijd aan de rol van alcohol in onze maatschappij en de geschiedenis van alcoholgebruik.

Een ander belangrijk onderwerp waar de podcast aandacht aan besteedt, is de link tussen alcohol en psychische stoornissen. Bakker is psychiatrisch behandelaar en heeft daarom veel ervaring met de impact die alcohol kan hebben op ons geestelijke welzijn. In de afleveringen bespreken ze bijvoorbeeld de vraag of alcohol kan helpen bij stress of angst en wat de risico’s zijn van alcoholgebruik bij mensen met een depressie.

Kortom, ‘Eerlijk over alcohol’ is een podcast die bijzonder compleet en informatief is. Het is een must-listen voor iedereen die meer wil weten over alcohol en zijn/haar eigen drankgebruik wil evalueren.

FAQs

1. Wie zijn Bram Bakker en Marcel van Roosmalen?
Bram Bakker is psychiater en schrijver. Hij heeft verschillende boeken geschreven over zijn ervaringen als behandelaar en is daarnaast ook een bekende opiniemaker. Marcel van Roosmalen is journalist en schrijver. Hij is onder andere bekend van zijn columns in NRC Handelsblad en De Correspondent.

2. Hoe is ‘Eerlijk over alcohol’ ontstaan?
De podcast is in 2019 gestart naar aanleiding van het boek ‘Eerlijk over alcohol’ van psychiater Bram Bakker. Marcel van Roosmalen raakte geïnteresseerd in het onderwerp en benaderde Bakker om samen een podcast te maken.

3. Waarom is ‘Eerlijk over alcohol’ belangrijk?
Alcohol is een drug die veel schade kan aanrichten aan ons lichaam en onze geest. Toch wordt het in Nederland veel gedronken en is het een sociaal geaccepteerd middel. De podcast wil mensen bewuster maken van hun eigen drankgebruik en informeren over de risico’s van alcohol.

4. Is ‘Eerlijk over alcohol’ alleen voor mensen met een drankprobleem?
Nee, de podcast is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over alcohol en zijn/haar eigen drankgebruik wil evalueren. De podcast is ook informatief voor mensen die geen problemen hebben met drank, maar wel geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

5. Is ‘Eerlijk over alcohol’ een anti-alcohol podcast?
Nee, de podcast is niet anti-alcohol. Bakker en Van Roosmalen benadrukken dat er niets mis is met het drinken van alcohol in mate. Wel willen ze mensen bewuster maken van de risico’s van overmatig drankgebruik en de cultuur van alcohol in Nederland.

6. Kan ik ook vragen insturen voor de podcast?
Ja, dat kan. In elke aflevering beantwoorden Bakker en Van Roosmalen vragen van luisteraars. Je kunt je vraag insturen via de website van de podcast.

7. Waar kan ik de podcast beluisteren?
Je kunt ‘Eerlijk over alcohol’ beluisteren op verschillende podcastplatforms, waaronder Spotify, Apple Podcasts en SoundCloud.

8. Zijn er ook gasten in de podcast?
Ja, in sommige afleveringen zijn er gasten te horen. Zo zijn er afleveringen waarin jongeren en mensen uit de horeca-industrie vertellen over hun ervaringen met alcohol.

9. Wordt er ook gediscussieerd in de podcast?
Ja, in de podcast is ruimte voor discussie en verschillende standpunten. Zowel Bakker als Van Roosmalen hebben hun eigen visie op alcohol en in de afleveringen gaan ze hierover met elkaar in gesprek.

10. Is ‘Eerlijk over alcohol’ alleen relevant voor Nederlanders?
De podcast is in het Nederlands en bespreekt vooral de cultuur van alcoholgebruik in Nederland. Toch zijn veel van de onderwerpen ook relevant voor mensen buiten Nederland. De risico’s van alcoholgebruik en de link met psychische stoornissen zijn universeel en daarom kan de podcast ook interessant zijn voor mensen buiten Nederland.

podcasts beluisteren

Podcasts beluisteren in Nederland: wat zijn ze, waar vind je ze en hoe luister je ze?

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van podcasts, maar misschien weet je niet precies wat ze zijn of hoe je ze moet beluisteren. Een podcast is in feite een audio-uitzending die beschikbaar is via internet. Het is vergelijkbaar met een radioprogramma, maar dan op aanvraag en beschikbaar op elk moment dat het jou uitkomt. Podcasts zijn een geweldige manier om te leren, te ontspannen en te genieten van hoogwaardige inhoud, en het beste is dat ze vaak gratis beschikbaar zijn.

Waar vind je podcasts?

Er zijn veel verschillende platforms en apps waar je podcasts kunt vinden en beluisteren. Hieronder staan enkele van de meest populaire opties in Nederland.

1. Apple Podcasts

Apple Podcasts, voorheen bekend als iTunes, is waarschijnlijk de meest populaire en bekende podcast-app in Nederland. Het is beschikbaar op iPhones en iPads en kan worden gedownload via de App Store. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt gemakkelijke toegang tot een breed scala aan podcasts.

2. Spotify

Spotify is een streamingdienst voor muziek en heeft onlangs ook podcasts toegevoegd aan hun aanbod. Het is beschikbaar voor elk besturingssysteem en heeft een groot aantal podcasts beschikbaar.

3. Stitcher

Stitcher is een podcast-app die voornamelijk gericht is op het helpen van gebruikers bij het vinden van nieuwe podcasts om te beluisteren. Het heeft een gepersonaliseerd aanbevelingssysteem en biedt exclusieve podcast-inhoud.

4. Google Podcasts

Google Podcasts is een podcast-app die beschikbaar is op Android-apparaten en kan worden gedownload via de Google Play Store. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt gemakkelijke toegang tot een breed scala aan podcasts.

5. Podcast-apps van onafhankelijke producenten

Er zijn ook podcast-apps beschikbaar van onafhankelijke producenten, zoals Pocket Casts en Overcast. Deze apps bieden meestal krachtige functies en zijn vaak beter geschikt voor gevorderde podcast-luisteraars.

Hoe luister je naar podcasts?

Het beluisteren van podcasts is gemakkelijk en kan worden gedaan via je telefoon, computer of ander apparaat met internettoegang. Hieronder staan enkele stappen om je op weg te helpen.

1. Download een podcast-app

Begin met het downloaden van een van de hierboven genoemde podcast-apps op je apparaat. Als je een Apple-gebruiker bent, kun je standaard Apple Podcasts gebruiken, die al op je iPhone of iPad aanwezig zijn. Als je een Android-gebruiker bent, download dan een app zoals Google Podcasts of Stitcher.

2. Zoek naar podcasts

Zodra je de app hebt gedownload, kun je beginnen met het zoeken naar podcasts. De meeste apps hebben een zoekfunctie waar je specifieke namen of trefwoorden kunt invoeren om de podcasts te vinden die je interesseren.

3. Abonneer je op podcasts

Wanneer je een podcast hebt gevonden die je wilt beluisteren, klik je op de knop “abonneren”. Hierdoor ontvang je automatisch nieuwe afleveringen zodra ze beschikbaar zijn.

4. Beluister afleveringen

Je kunt afzonderlijke afleveringen beluisteren door op de afleveringstitel te klikken. Sommige apps hebben een optie om afleveringen automatisch te downloaden, zodat je ze offline kunt beluisteren wanneer je geen internetverbinding hebt.

FAQ’s

1. Zijn podcasts gratis?

Ja, de meeste podcasts zijn gratis beschikbaar om te beluisteren. Er zijn echter ook enkele betaalde podcasts beschikbaar.

2. Moet ik een internetverbinding hebben om naar podcasts te luisteren?

Het is het beste om een internetverbinding te hebben wanneer je naar podcasts luistert, maar sommige apps bieden de mogelijkheid om afleveringen te downloaden voor offline beluisteren.

3. Kunnen podcasts op elke gelegenheid worden beluisterd?

Ja, podcasts kunnen op elk moment en op elke gelegenheid worden beluisterd, afhankelijk van de beschikbaarheid van een internetverbinding en het apparaat dat wordt gebruikt.

4. Hoe vind ik podcasts die bij mij passen?

De meeste podcast-apps hebben een zoekfunctie en een gepersonaliseerd aanbevelingssysteem. Je kunt ook online zoeken naar aanbevelingen en podcastsites bezoeken om nieuwe shows te ontdekken.

5. Hoe vaak komen nieuwe afleveringen uit?

Dit is afhankelijk van de individuele podcast en kan variëren van meerdere keren per week tot slechts een paar keer per jaar. De meeste podcasts hebben echter regelmatige release-schema’s voor nieuwe afleveringen.

Conclusie

Podcasts zijn een geweldige manier om te leren, plezier te hebben en te ontspannen. Met de toenemende populariteit van podcasts zijn er veel verschillende apps en platforms beschikbaar om naar podcasts te luisteren. Het beluisteren van podcasts is eenvoudig en kan worden gedaan via je telefoon, computer of ander apparaat met internettoegang. Start je eigen avontuur en kies waar jij graag naar luistert!

Meer informatie over koos van platingen podcast vind je hier.

Zie hier meer: dungcutrangdiem.net/san-pham/hop-dung-dong-ho

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel koos van platingen podcast. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 62 koos van platingen podcast

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *