Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Top 41 laatste nieuws steinhoff international Update

Top 41 laatste nieuws steinhoff international Update

Calls for former Steinhoff International CEO to be prosecuted grow louder

laatste nieuws steinhoff international

Laatste Nieuws Steinhoff International

Steinhoff International is een wereldwijd opererend retailconcern dat in 1964 werd opgericht in Zuid-Afrika. Het bedrijf is actief in meer dan 30 landen en heeft meer dan 40 merken in zijn portfolio, waaronder Poundland, Conforama en Mattress Firm.

In december 2017 kwam Steinhoff International in het nieuws vanwege een groot boekhoudschandaal. Hierdoor daalde de waarde van het aandeel van het bedrijf met meer dan 90%. Het schandaal leidde tot het aftreden van CEO Markus Jooste en de start van verschillende onderzoeken naar mogelijke fraude en malversaties binnen het bedrijf.

Sindsdien heeft Steinhoff International moeite gehad om de gevolgen van het schandaal te beheersen en om zijn financiële positie te herstellen. Hieronder volgt een overzicht van het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom Steinhoff International.

Herstructurering

In februari 2019 kondigde Steinhoff International aan dat het zou gaan herstructureren om zijn schuld te verminderen. Het bedrijf zou zijn schuldenlast met ongeveer € 1 miljard willen verlagen door activa te verkopen en kapitaal te verhogen.

Op 17 juli 2019 kondigde Steinhoff International aan dat het zijn meerderheidsbelang in Poundland zou verkopen aan de investeerder Pepkor Europe. Dit zou Steinhoff International € 180 miljoen opleveren. De verkoop maakte deel uit van de herstructurering die het bedrijf was gestart om zijn schuldenlast te verminderen.

Op 7 augustus 2019 kondigde Steinhoff International aan dat het een overeenkomst had bereikt om Greenlit Brands te verkopen aan Allegro Funds. Greenlit Brands was de Australische tak van Steinhoff International en omvatte merken als Freedom Furniture en Fantastic Furniture. De verkoop zou Steinhoff International AUS $ 485 miljoen opleveren.

Juridische zaken

Sinds het boekhoudschandaal in 2017 zijn er verschillende juridische zaken gestart tegen Steinhoff International en zijn voormalige bestuurders. Hieronder volgt een overzicht van enkele belangrijke zaken.

PwC-onderzoek

In december 2019 publiceerde Steinhoff International het langverwachte PwC-rapport over het boekhoudschandaal. Het rapport concludeerde dat er inderdaad sprake was geweest van fraude en malversaties binnen het bedrijf en dat de omvang van de fraude nog niet volledig in kaart was gebracht. Het rapport concludeerde ook dat er mogelijk strafrechtelijke procedures zouden worden gestart tegen voormalige bestuurders van het bedrijf.

Consumentenclaim

In december 2017 startte consumentenorganisatie ConsumentenClaim een claim tegen Steinhoff International wegens misleiding van aandeelhouders. De organisatie stelde dat beleggers door het bedrijf waren misleid over de werkelijke financiële situatie van het bedrijf. Het is nog niet bekend wanneer de zaak zal worden voorgelegd aan de rechter.

Class action

In oktober 2018 werd er in Zuid-Afrika een class action gestart tegen Steinhoff International en zijn voormalige bestuurders. Dit was de eerste class action in Zuid-Afrika in deze omvang. De eisers stelden dat het bedrijf en zijn bestuurders de aandelenkoers kunstmatig hoog hadden gehouden en dat zij hierdoor schade hadden geleden. Het is nog niet bekend wanneer de zaak zal worden voorgelegd aan de rechter.

Schikking met institutionele beleggers

In maart 2021 kondigde Steinhoff International aan dat het een schikking had getroffen met institutionele beleggers uit Zuid-Afrika, Nederland en Duitsland. De beleggers hadden een claim ingediend wegens vermeende fraude en malversatie door het bedrijf en zijn voormalige bestuurders. Steinhoff International zou de institutionele beleggers € 618 miljoen betalen als onderdeel van de schikking.

FAQs

Q: Wat is Steinhoff International?

A: Steinhoff International is een wereldwijd retailconcern dat actief is in meer dan 30 landen en meer dan 40 merken in zijn portfolio heeft.

Q: Wat was het boekhoudschandaal bij Steinhoff International?

A: In december 2017 kwam Steinhoff International in het nieuws vanwege een groot boekhoudschandaal. Hierdoor daalde de waarde van het aandeel van het bedrijf met meer dan 90%. Het schandaal leidde tot het aftreden van CEO Markus Jooste en de start van verschillende onderzoeken naar mogelijke fraude en malversaties binnen het bedrijf.

Q: Wat is de stand van zaken rondom het boekhoudschandaal?

A: In december 2019 publiceerde Steinhoff International het langverwachte PwC-rapport over het boekhoudschandaal. Het rapport concludeerde dat er inderdaad sprake was geweest van fraude en malversaties binnen het bedrijf en dat de omvang van de fraude nog niet volledig in kaart was gebracht. Sindsdien zijn er verschillende juridische zaken gestart tegen Steinhoff International en zijn voormalige bestuurders.

Q: Wat gebeurt er met de schulden van Steinhoff International?

A: In februari 2019 kondigde Steinhoff International aan dat het zou gaan herstructureren om zijn schuld te verminderen. Het bedrijf zou zijn schuldenlast met ongeveer € 1 miljard willen verlagen door activa te verkopen en kapitaal te verhogen. Sindsdien heeft het bedrijf verschillende activa verkocht om zijn schulden te verlagen.

Q: Wat is de stand van zaken rondom de juridische zaken tegen Steinhoff International?

A: Er zijn verschillende juridische zaken gestart tegen Steinhoff International en zijn voormalige bestuurders. In maart 2021 kondigde het bedrijf aan dat het een schikking had getroffen met institutionele beleggers uit Zuid-Afrika, Nederland en Duitsland. Steinhoff International zou de institutionele beleggers € 618 miljoen betalen als onderdeel van de schikking. Het is nog niet bekend wanneer de andere zaken zullen worden voorgelegd aan de rechter.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: steinhoff news, steinhoff koers, steinhoff forum, steinhoff koers frankfurt, steinhoff iex, steinhoff aandelen advies, koers steinhoff realtime, steinhoff nieuws koffiekamer

Bekijk de video over “laatste nieuws steinhoff international”

Calls for former Steinhoff International CEO to be prosecuted grow louder

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan laatste nieuws steinhoff international

Calls for former Steinhoff International CEO to be prosecuted grow louder
Calls for former Steinhoff International CEO to be prosecuted grow louder

steinhoff news

Steinhoff Nieuws: Een Overzicht

Steinhoff International Holdings, een in Zuid-Afrika gevestigde retailer, heeft de afgelopen jaren de krantenkoppen gehaald vanwege een groot fraudeschandaal dat in 2017 naar buiten kwam. Sindsdien zijn er voortdurend updates over het bedrijf en de lopende rechtszaken. Laten we eens kijken naar het laatste nieuws over Steinhoff en wat het betekent voor het bedrijf en zijn stakeholders.

De Geschiedenis van Steinhoff

Steinhoff is opgericht in 1964 in Stellenbosch, Zuid-Afrika, door Bruno Steinhoff als een meubelwinkel. In de jaren 90 expandeerde het bedrijf naar Europa en verwierf het verschillende meubelketens, waaronder Conforama in Frankrijk en Poundland in het Verenigd Koninkrijk. In 2015 verwierf Steinhoff Pepkor, een Zuid-Afrikaanse detaillist en eigenaar van verschillende kleding- en schoenenmerken.

Het Fraudeschandaal

In december 2017 werd aangekondigd dat Steinhoff overstuur was geraakt door een groot fraudecomplot dat al jarenlang gaande was. Het bedrijf gaf toe dat de balance sheet was opgeschoond, met $7,5 miljard aan activa en een groot deel van de winst over de afgelopen jaren werden verkeerd gepresenteerd. Dit leidde tot een dramatische daling van de aandelenkoers van Steinhoff, die van meer dan €5 naar minder dan €1 kelderde.

In de nasleep van het schandaal heeft Steinhoff CEO Markus Jooste ontslag genomen en heeft het bedrijf verschillende nieuwe bestuurders benoemd. Er werden ook verschillende rechtszaken aangespannen tegen het bedrijf, zowel door beleggers als door obligatiehouders.

Het Laatste Nieuws

Op 8 juni 2021 heeft Steinhoff aangekondigd dat het een akkoord heeft bereikt met verschillende groepen eisers om een collectieve schikking te treffen in een van de grootste rechtszaken in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Het akkoord heeft betrekking op claims van beleggers en obligatiehouders van Steinhoff, die beweren dat het bedrijf hen heeft misleid over de werkelijke financiële positie van het bedrijf.

Het akkoord, dat nog moet worden goedgekeurd door een Zuid-Afrikaanse rechtbank, biedt beleggers en obligatiehouders de mogelijkheid om te participeren in een schikking van €940 miljoen. De schikking zal worden betaald zonder toelating van aansprakelijkheid door Steinhoff. Het bedrijf zegt dat het totale bedrag dat beschikbaar is voor de schikking afhankelijk is van het aantal beleggers en obligatiehouders dat ervoor kiest om deel te nemen.

Steinhoff CEO Louis du Preez zei in een verklaring dat het bedrijf het akkoord heeft bereikt om stabiliteit te brengen in de complexe en langdurige rechtszaken. Hij zei ook dat het bedrijf nog steeds worstelt met de nasleep van het fraudecomplot en dat het hard blijft werken aan het herstructureren van de activiteiten en het oplossen van de financiële problemen.

Wat betekent dit voor Steinhoff?

Als de schikking wordt goedgekeurd, zal Steinhoff eindelijk een belangrijk hoofdstuk afsluiten in het omgaan met de nasleep van het fraudecomplot. De schikking zal het bedrijf echter nog steeds treffen, omdat het bedrijf veel geld zal moeten betalen om de claims van beleggers en obligatiehouders af te kopen.

Bovendien heeft Steinhoff nog steeds te maken met andere rechtszaken die hangende zijn, waaronder een zaak tegen voormalige directeur Markus Jooste en andere leidinggevenden die betrokken waren bij het fraudecomplot. Het bedrijf is ook van plan om een ​​aantal bedrijfsonderdelen te verkopen om de schuldenlast te verminderen en de financiën op orde te krijgen.

Wat betekent dit voor beleggers en obligatiehouders?

Beleggers en obligatiehouders die tijdens de relevantie periode houder waren van Steinhoff Effecten kunnen zich registreren om een vordering in te dienen voor de collectieve schikking. Het is belangrijk op te merken dat het bedrag dat ze kunnen ontvangen afhangt van het aantal aandezeggers. Het meedelen in de schikking is niet verplicht.

FAQs

Hoeveel bedraagt de schikking van de Steinhoff-rechtszaak?

De collectieve schikking bedraagt €940 miljoen, maar dat is afhankelijk van hoeveel beleggers en obligatiehouders ervoor kiezen om deel te nemen.

Wanneer zal de schikking worden uitbetaald?

Als de schikking wordt goedgekeurd door de Zuid-Afrikaanse rechtbank, zal de uitbetaling in de loop van de tijd plaatsvinden, afhankelijk van hoeveel beleggers en obligatiehouders besluiten deel te nemen.

Wat zijn de gevolgen van de schikking voor Steinhoff?

Als de schikking wordt goedgekeurd, zal Steinhoff nog steeds financiële verliezen lijden omdat het veel geld zal moeten betalen om claims van beleggers en obligatiehouders af te kopen.

Wat zijn de gevolgen van de schikking voor beleggers en obligatiehouders?

Beleggers en obligatiehouders kunnen zich registreren om een vordering in te dienen voor de collectieve schikking. Het bedrag dat ze zullen ontvangen, is afhankelijk van hoeveel beleggers en obligatiehouders besluiten deel te nemen.

Zal de schikking het bedrijf en zijn stakeholders helpen om vooruit te komen?

Het is onduidelijk of de schikking zal helpen om Steinhoff vooruit te helpen, aangezien het bedrijf nog steeds te maken heeft met andere rechtszaken en financiële problemen. De schikking is echter een belangrijke stap om een ​​hoofdstuk af te sluiten in het omgaan met de nasleep van het fraudecomplot.

steinhoff koers

Steinhoff koers: Wat is het en wat zijn de recente ontwikkelingen?

Steinhoff International Holdings NV is een in Nederland gevestigde multinational die actief is in de detailhandel. Het bedrijf is oorspronkelijk opgericht in Zuid-Afrika door Markus Jooste en was lange tijd daar hoofdkantoor gevestigd. Inmiddels is het bedrijf verhuisd naar Nederland.

Het bedrijf is actief in verschillende sectoren, waaronder meubels (zoals Conforama in Europa en Mattress Firm in de Verenigde Staten), autobanden (zoals Kwik-Fit in het Verenigd Koninkrijk), huishoudelijke elektronica (zoals PEP Stores in Zuid-Afrika) en kleding (zoals Ackermans in Zuid-Afrika). Steinhoff is ook eigenaar van de Amerikaanse matrassenmaker Sleepy’s.

Het bedrijf heeft hitte in december 2017, toen het bekend werd gemaakt dat er mogelijk fraude was gepleegd in de boekhouding van het bedrijf. Sindsdien is er veel onrust rond Steinhoff geweest en de koers is flink gedaald.

Recente ontwikkelingen

Afgelopen juli heeft Steinhoff aangekondigd dat het totale schuldenpakket van het bedrijf, inclusief rente, 9,4 miljard euro bedraagt, tegenover een oorspronkelijke schatting van 6,5 miljard euro. Het bedrijf zei dat het de cijfers van de boekhouding van de afgelopen jaren nog aan het herzien was, wat de voornaamste reden was voor de verandering van de schuldenlast.

In mei 2019 kondigde Steinhoff aan dat het tegen het einde van het jaar zijn resterende aandelen in KAP Industrial Holdings Ltd zou verkopen. Dit is een van de grootste bedrijven van Steinhoff en is actief in de auto-, verpakkings- en farmaceutische sector.

Steinhoff had eerder al aangekondigd dat het zijn aandelen in zusterbedrijf Steinhoff Africa Retail Ltd, dat aandelen houdt in bedrijven als Pepkor, zou verkopen.

In juni 2020 kondigde Steinhoff aan dat het een schikking van 1 miljard euro had bereikt in verband met de lopende rechtszaken rondom de boekhoudkundige fraude. De schikking zou het bedrijf in staat stellen om zijn schuldenlast te verlagen en verdere stappen te zetten om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.

In september 2020 publiceerde Steinhoff zijn jaarlijkse resultaten, die de impact lieten zien van de voortdurende rechtszaken en het herstructureringsproces van het bedrijf. Het bedrijf boekte een nettoverlies van 1,4 miljard euro in 2019, tegenover een verlies van 4 miljard euro in 2018. Het bedrijf gaf aan druk bezig te zijn met het afsluiten van de herstructurering om het schip weer op koers te krijgen.

Veel beleggers zijn echter van mening dat het aandeel nog steeds te riskant is om in te investeren, gezien de aanhoudende onzekerheid rondom de juridische kwesties. Sinds de hit in 2017 is de koers van Steinhoff aanzienlijk gedaald en lijkt het herstel nog niet in zicht.

FAQs:

1. Wat is de huidige koers van Steinhoff?

De huidige koers van Steinhoff is moeilijk te voorspellen, gezien de aanhoudende juridische kwesties en het herstructureringsproces van het bedrijf. In september 2020 was de koers van het aandeel ongeveer 0,025 euro.

2. Waarom is de koers van Steinhoff gedaald?

De koers van Steinhoff is gedaald vanwege de onthulling van de mogelijke fraude in de boekhouding van het bedrijf in december 2017. Dit heeft geleid tot aanhoudende juridische kwesties en onzekerheid bij beleggers over de toekomst van het bedrijf.

3. Wat doet Steinhoff?

Steinhoff is actief in verschillende sectoren, waaronder meubels, autobanden, huishoudelijke elektronica en kleding. Het is eigenaar van verschillende merken en bedrijven over de hele wereld, waaronder Conforama, Mattress Firm, Kwik-Fit, PEP Stores en Sleepy’s.

4. Zijn er nog lopende rechtszaken tegen Steinhoff?

Ja, er zijn nog steeds meerdere lopende rechtszaken tegen Steinhoff vanwege de mogelijke boekhoudkundige fraude. De schikking van 1 miljard euro zal het bedrijf helpen om een aantal van deze juridische kwesties op te lossen.

5. Is het veilig om in Steinhoff te investeren?

Veel beleggers vinden het nog steeds te riskant om in Steinhoff te investeren, vanwege de onzekerheid over de toekomst van het bedrijf en de aanhoudende juridische kwesties. Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen voordat u investeert in dit of enig ander bedrijf.

Meer informatie over laatste nieuws steinhoff international vind je hier.

Zie hier meer: Laatste 591 artikelen voor jou

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel laatste nieuws steinhoff international. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 15 laatste nieuws steinhoff international

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *