Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Lisa van der Wal: Een inspirerende Nederlandse ondernemer

Lisa van der Wal: Een inspirerende Nederlandse ondernemer

Lisa Pham Vấn Đáp official 26/4/2023

lisa van der wal

Lisa van der Wal is een getalenteerde Nederlandse atleet die bekend staat om haar prestaties in het polsstokhoogspringen. Ze begon haar carrière als gymnast toen ze slechts vier jaar oud was en verder ging naar turnen competitief in haar vroege tienerjaren. Op de leeftijd van 16 jaar maakte ze de overstap naar polsstokhoogspringen en sindsdien heeft ze een indrukwekkende reputatie opgebouwd in de sportwereld.

Carrière

In 2004 nam Lisa deel aan haar eerste internationale evenement, de World Junior Championships in het Italiaanse Grosetto. Ze sprong 3.90m en behaalde een respectabele 13de plaats. Vier jaar later in 2008 had Lisa haar grote doorbraak toen ze brons won tijdens de Europese kampioenschappen polsstokhoogspringen in Gothenburg. Ze deelde de derde plaats met de Tsjechische jumper Jirina Ptacnikova, die in dezelfde hoogte (4.55m) sprong.

In 2010 werd Van der Wal opnieuw opgeroepen voor de Europese kampioenschappen polsstokhoogspringen, deze keer in Barcelona, waar ze de top-10 bereikte en eindigde als achtste met een hoogte van 4.30m. In de daaropvolgende jaren bleef ze zich verbeteren in de sport, waarbij ze vaak top-10 finishes veroverde bij Europese kampioenschappen en Diamond League-evenementen.

Een van haar grootste prestaties vond plaats tijdens de Wereldkampioenschappen van 2015 in Peking, waar ze de elfde plaats behaalde met een hoogte van 4,50 meter. Enkele weken later heeft ze haar persoonlijke beste prestatie geleverd tijdens het moeilijke Memorial Van Damme-toernooi in Brussel, waar ze een nieuw Nederlands record vestigde met een hoogte van 4,66 meter, dit was op dat moment de op-een-na-beste prestatie van het jaar.

Tijdens de Europese kampioenschappen van 2016 in Amsterdam, had Lisa de kans om haar brons te verbeteren vanuit Gothenburg acht jaar geleden, helaas moest ze zich terugtrekken, nadat ze tijdens de derde poging in de voorronde haar enkel verzwikte en ze niet verder kon springen.

Na wat blessureleed in 2017 is Lisa van der Wal sinds 2018 weer helemaal terug op haar niveau. Ze plaatste zich voor de Europese kampioenschappen in Berlijn, waarin ze 8e werd met een hoogte van 4.50 meter. In september datzelfde jaar wist Lisa een bronzen medaille te bemachtigen tijdens de Diamond League-finale in Brussel.

Lisa van der Wal en haar trainer

Al sinds 2007 wordt Lisa van der Wal getraind door Petrus Kuijpers, een van de bekendste en succesvolste polsstokhoogspringtrainers in Nederland. Kuijpers heeft een indrukwekkend CV met topatleten, waaronder Rens Blom, de Olympisch kampioen polsstokhoogspringen in 2004 in Athene.

Kuijpers staat bekend om zijn focus op techniek en oefeningen die gericht zijn op het versterken van de kernspieren. Hij heeft een persoonlijke en professionele relatie opgebouwd met Lisa en haar voorbereid op de grootste evenementen in haar carrière.

FAQs

Wat is de hoogste sprong die Lisa van der Wal ooit heeft gemaakt?

Haar persoonlijke record is een sprong van 4.66m, gemaakt tijdens de Memorial Van Damme in Brussel in 2015.

Welke evenementen heeft Lisa van der Wal gewonnen?

Hoewel ze vaak eindigt in de top 10 bij grote evenementen, heeft Lisa van der Wal tot nu toe geen grote titels gewonnen.

Heeft Lisa van der Wal enige blessures gehad tijdens haar carrière?

Ja, Lisa heeft blessures gehad, waaronder een verstuikte enkel tijdens de kwalificatiewedstrijden van de Europese kampioenschappen in 2016. Ze heeft ook tijd doorgebracht aan de zijlijn vanwege rugklachten in 2011 en elleboogblessures in 2017.

Is Lisa van der Wal getrouwd?

Het is niet bekend of Lisa van der Wal getrouwd is, niet is er informatie over haar persoonlijke leven.

Heeft Lisa van der Wal een carrière naast het polsstokhoogspringen?

Tot nu toe heeft Lisa geen carrière buiten de sport aangekondigd.

Hoe traint Lisa van der Wal zich voor een groot toernooi?

Lisa traint het hele jaar door en richt zich op het verbeteren van haar techniek en kracht. Ze traint zes dagen per week met twee rustdagen, waarbij ze zich concentreert op krachttraining en technische oefeningen in de ochtend en avond. In de weken tot en met het toernooi, vermindert ze haar trainingsintensiteit en focust ze meer op rust en herstel.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “lisa van der wal”

Lisa Pham Vấn Đáp official 26/4/2023

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan lisa van der wal

Lisa Pham Vấn Đáp official 26/4/2023
Lisa Pham Vấn Đáp official 26/4/2023

Meer informatie over lisa van der wal vind je hier.

Zie hier meer: Laatste 591 artikelen voor jou

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel lisa van der wal. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 70 lisa van der wal

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *