Chuyển tới nội dung
Trang chủ » De Krachtige en Inspirerende Lisette Fentener van Vlissingen: Een Leven in Dienst van Natuurbehoud

De Krachtige en Inspirerende Lisette Fentener van Vlissingen: Een Leven in Dienst van Natuurbehoud

Paul Fentener van Vlissingen/African Parks

lisette fentener van vlissingen

Lisette Fentener van Vlissingen is een ondernemer, filantroop en advocate voor dierenrechten uit Nederland. Geboren in 1962 in een familie van dierenliefhebbers en ondernemers, werd zij al vroeg bewust van haar passies en toekomstige doelen. Ze is eigenaar van de Nederlandse dierenwinkelketen Pets Place, die inmiddels uit 200 winkels bestaat, en daarnaast heeft ze nog meer bedrijven op haar naam staan. Echter, haar grootste passie ligt bij het assisteren en redden van dieren uit alle hoeken van de wereld.

Lisette Fentener van Vlissingen werd opgevoed in een familie die bekend staat om hun liefde voor dieren. Haar grootvader richtte de Dierenbescherming en de Vogelbescherming in Nederland op, en haar ouders zetten deze traditie voort. Haar vader was actief betrokken bij de Wereld Natuur Fonds en de oprichting van de Burgers’ Zoo in Arnhem.

Lisette studeerde rechten en begon haar carrière als advocate. Ze werkte bij verschillende advocatenkantoren, voordat ze besloot haar eigen onderneming te starten. In 1989 begon ze aan haar grootste project, Pets Place – een dierenwinkelketen in Nederland, die inmiddels uit 200 winkels bestaat.

Dierenrechten en filantropie

Het werk van Lisette Fentener van Vlissingen beperkt zich niet tot het runnen van haar bedrijf, maar omvat ook haar passie en inzet voor dierenrechten. Ze is betrokken bij verschillende campagnes om de behandeling van dieren te verbeteren en het welzijn te bevorderen. Haar filantropische werk voor dieren heeft wereldwijde erkenning en prijzen ontvangen.

Lisette Fentener van Vlissingen is de oprichter van de Dutch Society for the Protection of Animals (DSPCA), die inmiddels is omgedoopt tot Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren (KSVBD). Het is een van de oudste en grootste organisaties voor dierenbescherming in Nederland, die zich richt op het welzijn van dieren in het wild en in gevangenschap.

Naast haar bijdragen aan de KSVBD is Lisette Fentener van Vlissingen ook actief in andere dierenrechtenorganisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds, Animals Asia en het Oceanic Preservation Society. Ze heeft in het bijzonder een grote bijdrage geleverd aan de bescherming van walvissen en dolfijnen in het wild.

In het kader van haar filantropisch werk beheert Lisette Fentener van Vlissingen de Africat Foundation, die zich richt op het ondersteunen en beschermen van de wilde dieren in Namibië. De stichting biedt speciale zorg en bescherming aan cheeta’s en leeuwen, die met uitsterven worden bedreigd door massale afschot, stroperij en verwoesting van hun leefgebieden.

Lisette Fentener van Vlissingen is ook betrokken bij de Elephant Haven, een opvangcentrum voor olifanten in Frankrijk. Dit centrum biedt de dieren een nieuwe en betere manier van leven door ze een natuurlijker terrein te bieden en ze te trainen om terug te keren naar de wildernis wanneer mogelijk.

De toekomst van haar ondernemingen

Naast haar passie voor dierenrechten, is Lisette ook erg gepassioneerd over haar bedrijven. In 2017 werd Pets Place overgenomen door de Belgische tuincentrumketen Aveve, waardoor er nieuwe kansen en groeimogelijkheden werden gecreëerd. Ondanks de overname blijft Lisette als adviseur betrokken bij Pets Place, waarbij ze haar waardevolle kennis en ervaring blijft inzetten om het succes van het bedrijf te bevorderen.

In 2020 begon Lisette een nieuw avontuur met haar educatieve dierenwinkelketen Boerenwinkel.nl. Dit bedrijf richt zich op het versterken van de band tussen mens en dier door kennis over dieren en hun verzorging te delen. Het bedrijf zet zich ook in voor dierenwelzijn door middel van hun eigen dierenrechtenfonds.

FAQs over Lisette Fentener van Vlissingen

Wie is Lisette Fentener van Vlissingen?

Lisette Fentener van Vlissingen is een Nederlandse ondernemer, filantroop en advocaat voor dierenrechten. Ze is eigenaar van de Nederlandse dierenwinkelketen Pets Place en heeft ook andere bedrijven op haar naam staan. Haar grootste passie ligt echter bij het assisteren en redden van dieren uit alle hoeken van de wereld. Lisette is de oprichter van de Dutch Society for the Protection of Animals (DSPCA), die inmiddels is omgedoopt tot Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren (KSVBD). Het is een van de oudste en grootste organisaties voor dierenbescherming in Nederland, die zich richt op het welzijn van dieren in het wild en in gevangenschap.

Wat is Lisette Fentener van Vlissingen’s filantropisch werk voor dieren?

Lisette Fentener van Vlissingen is betrokken bij verschillende campagnes om de behandeling van dieren te verbeteren en het welzijn te bevorderen. Haar filantropische werk voor dieren heeft wereldwijde erkenning en prijzen ontvangen. Naast haar bijdragen aan de KSVBD is Lisette Fentener van Vlissingen ook actief in andere dierenrechtenorganisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds, Animals Asia en het Oceanic Preservation Society. Ze heeft in het bijzonder een grote bijdrage geleverd aan de bescherming van walvissen en dolfijnen in het wild.

Wat is de Africat Foundation?

De Africat Foundation is een stichting die zich richt op het ondersteunen en beschermen van de wilde dieren in Namibië. Lisette Fentener van Vlissingen beheert de stichting en biedt speciale zorg en bescherming aan cheeta’s en leeuwen, die met uitsterven worden bedreigd door massale afschot, stroperij en verwoesting van hun leefgebieden.

Wat is de Elephant Haven?

De Elephant Haven is een opvangcentrum voor olifanten in Frankrijk. Dit centrum biedt de dieren een nieuwe en betere manier van leven door ze een natuurlijker terrein te bieden en ze te trainen om terug te keren naar de wildernis wanneer mogelijk. Lisette Fentener van Vlissingen is betrokken bij het centrum en steunt hun werk voor dierenwelzijn en natuurbehoud.

Wat zijn Lisette Fentener van Vlissingen’s bedrijven?

Lisette Fentener van Vlissingen is eigenaar van de Nederlandse dierenwinkelketen Pets Place en heeft daarnaast andere bedrijven op haar naam staan. In 2020 begon ze een nieuw avontuur met haar educatieve dierenwinkelketen Boerenwinkel.nl. Dit bedrijf richt zich op het versterken van de band tussen mens en dier door kennis over dieren en hun verzorging te delen. Het bedrijf zet zich ook in voor dierenwelzijn door middel van hun eigen dierenrechtenfonds. In 2017 werd Pets Place overgenomen door de Belgische tuincentrumketen Aveve.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “lisette fentener van vlissingen”

Paul Fentener van Vlissingen/African Parks

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan lisette fentener van vlissingen

Paul Fentener van Vlissingen/African Parks
Paul Fentener van Vlissingen/African Parks

Meer informatie over lisette fentener van vlissingen vind je hier.

Zie hier meer: Laatste 591 artikelen voor jou

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel lisette fentener van vlissingen. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 72 lisette fentener van vlissingen

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *