Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Manhattan aan de Maas: De opkomst van Rotterdam als internationale stad

Manhattan aan de Maas: De opkomst van Rotterdam als internationale stad

Aflevering 6 - Maritiem District is het Manhattan aan de Maas

manhattan aan de maas

Manhattan aan de Maas: het Rotterdamse Central District

Ooit was het Central District in Rotterdam een grauwe en monotoon stukje stad. Maar de laatste decennia heeft dit gebied een complete metamorfose ondergaan. Het is nu een dynamische en bruisende plek, waar wonen, werken en ontspanning naadloos in elkaar overgaan. Een Amsterdam aan de Maas wordt het Central District ook wel genoemd, maar veel Rotterdammers hebben het liever over Manhattan aan de Maas. Waarom eigenlijk?

In dit artikel duiken we in de geschiedenis, de huidige situatie en de toekomstperspectieven van het Central District van Rotterdam, oftewel Manhattan aan de Maas.

Geschiedenis

Het Central District beslaat een groot gebied ten noorden van de Coolsingel en het Hofplein. Het is een gebied dat in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw voornamelijk werd gebruikt voor kantoren, grootschalige winkels en parkeerterreinen. Het was een zakendistrict waar je na werktijd zo snel mogelijk weg wilde.

Maar toen de economie in de jaren tachtig begon te krimpen, raakte het Central District in verval. Veel bedrijven verlieten de stad en de leegstand nam toe. Het gebied werd een no-go zone, met verpauperde panden en onveilige plekken.

In de jaren negentig kwam er verandering in de situatie. De gemeente Rotterdam besloot om het Central District aan te pakken en te herontwikkelen tot een hoogwaardig stedelijk gebied. Er werd flink geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur, zoals de Rotterdamse metrolijn, maar ook in het renoveren van oude panden en het ontwikkelen van nieuwe.

Het resultaat is een gebied dat nog steeds in ontwikkeling is, maar al veel heeft bereikt. Een gebied waar je wilt zijn.

Wonen

Het Central District heeft de laatste jaren een enorme transformatie ondergaan. Waar vroeger voornamelijk kantoren stonden, staan nu luxe woontorens en hippe appartementencomplexen. Er is een grote vraag naar wonen in dit gebied, vooral onder expats en jonge professionals.

De woningen in het Central District zijn niet goedkoop. Een gemiddeld appartement kost al gauw zo’n € 400.000. Maar daar krijg je wel iets voor terug. De meeste appartementen hebben een fantastisch uitzicht over de stad en het water, en het comfort en de voorzieningen zijn van hoog niveau.

Werken

Het Central District was vroeger een zakendistrict, en dat is het nog steeds. Maar tegenwoordig is het wel een stuk dynamischer. Het aantal kantoren is flink gedaald, maar de kantoren die er nog zijn, zijn vaak gerenoveerd en gemoderniseerd.

In het Central District bevinden zich ook een aantal van Rotterdams grootste werkgevers, zoals Unilever, ABN Amro en ING. Bovendien zijn er veel start-ups en creatieve bedrijven gevestigd. Het gebied is een broedplaats voor innovatie en ondernemerschap.

Ontspannen

Wie denkt dat het Central District alleen maar draait om werken en wonen, heeft het mis. Er is ook genoeg te doen en te beleven in dit bruisende stukje Rotterdam.

Zo vindt er elke dinsdag en zaterdag de beroemde Markthal plaats. Een overdekte markt waar je terecht kunt voor de lekkerste verse producten. Daarnaast zijn er talloze gezellige lunchrooms en restaurants in het Central District te vinden, waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes.

Ook voor cultuurliefhebbers is er genoeg te doen. Zo bevinden zich enkele van Rotterdams belangrijkste culturele instellingen in het Central District, zoals het Rotterdamse Schouwburg en de Doelen.

Toekomstperspectieven

Het Central District heeft de afgelopen decennia veel bereikt, maar er staat nog veel op de planning. Er worden nog steeds nieuwe woontorens en kantoorpanden ontwikkeld, en de komende jaren krijgt het gebied een enorme upgrade op het gebied van speelruimte en groene zones.

De gemeente Rotterdam heeft namelijk plannen om een enorm stadspark te ontwikkelen. Het park zal maar liefst 1,2 kilometer lang zijn en het Central District verbinden met de Maas. Het park moet een groene oase worden in het stedelijke landschap van Rotterdam.

Ook wordt er momenteel hard gewerkt aan de herontwikkeling van het Hofplein, het grote plein ten noorden van het Central District. Het Hofplein moet een ontmoetingsplek worden voor jong en oud, met veel speelruimte en groen.

FAQs

1. Waarom wordt het Central District ook wel Manhattan aan de Maas genoemd?

Het Central District wordt ook wel Manhattan aan de Maas genoemd vanwege de vele hoge woontorens en kantoorpanden in het gebied. Het doet denken aan de skyline van Manhattan in New York.

2. Wat is er te doen in het Central District?

Er is genoeg te doen en te beleven in het Central District. Zo vindt er elke dinsdag en zaterdag de beroemde Markthal plaats. Een overdekte markt waar je terecht kunt voor de lekkerste verse producten. Daarnaast zijn er talloze gezellige lunchrooms en restaurants in het Central District te vinden, waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes. Ook voor cultuurliefhebbers is er genoeg te doen. Zo bevinden zich enkele van Rotterdams belangrijkste culturele instellingen in het Central District, zoals het Rotterdamse Schouwburg en de Doelen.

3. Hoeveel kost een gemiddeld appartement in het Central District?

Een gemiddeld appartement in het Central District kost al gauw zo’n € 400.000. Maar daar krijg je wel iets voor terug. De meeste appartementen hebben een fantastisch uitzicht over de stad en het water, en het comfort en de voorzieningen zijn van hoog niveau.

4. Wat zijn de toekomstplannen voor het Central District?

Er staan nog veel ontwikkelingen op de planning voor het Central District. Zo wordt er momenteel gewerkt aan de herontwikkeling van het Hofplein en de ontwikkeling van een groot stadspark dat het Central District verbindt met de Maas. Daarnaast worden er nog steeds nieuwe woontorens en kantoorpanden ontwikkeld.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “manhattan aan de maas”

Aflevering 6 – Maritiem District is het Manhattan aan de Maas

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan manhattan aan de maas

Aflevering 6 - Maritiem District is het Manhattan aan de Maas
Aflevering 6 – Maritiem District is het Manhattan aan de Maas

Meer informatie over manhattan aan de maas vind je hier.

Zie hier meer: dungcutrangdiem.net/san-pham/hop-dung-dong-ho

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel manhattan aan de maas. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 86 manhattan aan de maas

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *