Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Maria van der Heijden: Duurzaamheidsexpert met internationale invloed

Maria van der Heijden: Duurzaamheidsexpert met internationale invloed

TEDxDelft - Maria van der Heijden - Creating jobs for 1 milion women

maria van der heijden

Maria van der Heijden is een belangrijk figuur in de duurzaamheidsgemeenschap van Nederland en de rest van Europa. Ze is de oprichter en directeur van MVO Nederland, een organisatie die bedrijven helpt om duurzamer te worden en bij te dragen aan een betere wereld. Van der Heijden heeft in de loop der jaren verschillende prijzen en erkenningen ontvangen voor haar werk op het gebied van duurzaamheid en ondernemerschap. In dit artikel zullen we haar carrière, prestaties en invloed bespreken.

Carrière

Maria van der Heijden studeerde sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar afstuderen werkte ze voor verschillende organisaties, waaronder het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, waar ze betrokken was bij beleidsvorming op het gebied van duurzame ontwikkeling en milieubeheer.

In 2004 richtte Van der Heijden MVO Nederland op. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, wat betekent dat bedrijven niet alleen winst moeten maken, maar ook verantwoordelijkheid moeten nemen voor de impact van hun activiteiten op de samenleving en het milieu. MVO Nederland helpt bedrijven om duurzamer te worden door hen te voorzien van kennis, netwerk en tools.

In 2010 richtte Van der Heijden ook de Groene Zaak op, een netwerkorganisatie van duurzame bedrijven die zich inzetten voor een groene economie. In 2014 fuseerde de Groene Zaak met MVO Nederland, waardoor een krachtige organisatie ontstond die zich richt op het bevorderen van duurzaamheid in de Nederlandse economie.

Prestaties en invloed

Maria van der Heijden heeft in de loop der jaren verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen voor haar werk op het gebied van duurzaamheid en ondernemerschap. In 2012 ontving ze de Prinsjesdagprijs voor de meest innovatieve duurzame ondernemer van Nederland. In 2015 werd ze benoemd tot Topvrouw van het Jaar in de categorie non-profit. In 2019 werd ze opgenomen in de Duurzame 100 van dagblad Trouw, een lijst met de honderd meest invloedrijke duurzame Nederlanders.

Van der Heijden heeft ook invloed gehad buiten Nederland. In 2013 werd ze benoemd tot lid van de Europese Commissie voor Corporate Social Responsibility (CSR). Dit betekende dat ze deelnam aan discussies en beleidsvorming op het gebied van duurzaamheid op Europees niveau. In 2017 werd ze gekozen als lid van de stakeholdergroep van het VN Global Compact, een initiatief van de Verenigde Naties dat bedrijven stimuleert om duurzaam te ondernemen.

FAQ’s

1. Wat is MVO Nederland?
MVO Nederland is een organisatie die bedrijven helpt om duurzamer te worden en bij te dragen aan een betere wereld. De organisatie biedt kennis, netwerk en tools om bedrijven te ondersteunen bij het implementeren van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Maria van der Heijden is de oprichter en directeur van MVO Nederland.

2. Wat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)?
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent dat bedrijven niet alleen winst moeten maken, maar ook verantwoordelijkheid moeten nemen voor de impact van hun activiteiten op de samenleving en het milieu. MVO omvat verschillende aspecten, zoals duurzaamheid, ethiek en transparantie.

3. Wat is de Groene Zaak?
De Groene Zaak was een netwerkorganisatie van duurzame bedrijven die zich inzetten voor een groene economie. Maria van der Heijden richtte de Groene Zaak op in 2010 en fuseerde de organisatie in 2014 met MVO Nederland.

4. Welke prijzen en onderscheidingen heeft Maria van der Heijden ontvangen?
Maria van der Heijden heeft verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen voor haar werk op het gebied van duurzaamheid en ondernemerschap. In 2012 ontving ze de Prinsjesdagprijs voor de meest innovatieve duurzame ondernemer van Nederland. In 2015 werd ze benoemd tot Topvrouw van het Jaar in de categorie non-profit. In 2019 werd ze opgenomen in de Duurzame 100 van dagblad Trouw, een lijst met de honderd meest invloedrijke duurzame Nederlanders.

5. Wat is de Europese Commissie voor Corporate Social Responsibility (CSR)?
De Europese Commissie voor Corporate Social Responsibility (CSR) is een orgaan van de Europese Unie dat zich richt op het bevorderen van duurzaamheid in het bedrijfsleven. Het orgaan houdt zich bezig met beleidsvorming op Europees niveau en stimuleert bedrijven om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen.

6. Wat is het VN Global Compact?
Het VN Global Compact is een initiatief van de Verenigde Naties dat bedrijven stimuleert om duurzaam te ondernemen. Het initiatief omvat tien principes op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en anticorruptie. Bedrijven die deelnemen aan het VN Global Compact, verbinden zich ertoe om deze principes na te leven. Maria van der Heijden is lid van de stakeholdergroep van het VN Global Compact.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: maria van der heijden – wikipedia, maria van der heijden d66, maria van der heijden leeftijd, maria van der heijden berghem, maria van der heijden mvo

Bekijk de video over “maria van der heijden”

TEDxDelft – Maria van der Heijden – Creating jobs for 1 milion women

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan maria van der heijden

TEDxDelft - Maria van der Heijden - Creating jobs for 1 milion women
TEDxDelft – Maria van der Heijden – Creating jobs for 1 milion women

maria van der heijden – wikipedia

Maria van der Heijden – Wikipedia

Maria van der Heijden is een Nederlandse ondernemer en sociaal innovator, bekend om haar werk bij MVO Nederland. Het Nederlandse initiatief voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen. In dit artikel gaan we verder in op haar levensloop, haar carrière en haar impact op het sociale en duurzame werklandschap.

Levensloop

Maria van der Heijden is geboren in 1966 in een klein dorp in Brabant. Als jong meisje had ze al interesse in de maatschappij om haar heen en toonde ze een onderzoekende en kritische geest. Na haar bachelor in bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit, werkte ze enige tijd bij verschillende internationale bedrijven.

In 1998 maakte van der Heijden de overstap naar het Wereld Natuur Fonds, waar ze de rest van haar carrière in de wereld van maatschappelijk verantwoord ondernemen zou doorbrengen. Na een aantal jaar bij het Wereld Natuur Fonds, werkte ze kort bij de CSR Academie, voordat ze in 2004 bij MVO Nederland kwam als Directeur en later CEO.

Carrière

Maria van der Heijden werd bekend als CEO bij MVO Nederland. Dit is een non-profit organisatie die samenwerkt met diverse bedrijven om maatschappelijk verantwoorde initiatieven te bevorderen. Naast het helpen van bedrijven bij het nemen van verantwoordelijkheid, promoot het bedrijf zelf ook initiatieven die de wereld beter maken.

In haar rol als CEO bij MVO Nederland was Van der Heijden verantwoordelijk voor het leiden van duurzame verandering in het Nederlandse bedrijfsleven en het bevorderen van verantwoordelijkheid voor people, planet en profit.

Van der Heijden was in haar rol als CEO bij MVO Nederland ook de drijvende kracht achter diverse campagnes en initiatieven die het bedrijfsleven tot verantwoording riepen. Van de Week van de Circulaire Economie tot de Verkiezing van de Duurzaamste Bedrijven van Nederland, door haar voorzitterschap bleef MVO Nederland toonaangevend in het maatschappelijk verantwoorde bedrijfslandschap.

Impact

Met meer dan 15 jaar aan ervaring in het werken met bedrijven en organisaties van over de hele wereld, heeft Maria van der Heijden een enorme impact gehad in het promoten van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Van der Heijden heeft een grote rol gespeeld in het creëren van een omgeving waarin bedrijven verantwoordelijk worden gehouden en gestimuleerd worden om een rol te spelen in het oplossen van maatschappelijke en milieuproblemen.

Niet alleen heeft ze de verantwoordelijkheid van bedrijven bevorderd, Van der Heijden heeft zelf ook bijgedragen aan diverse sociale en duurzame projecten. Zo heeft ze meegewerkt aan het opzetten van de ‘RSPO Next’ campagne. Dit om palmolie te produceren op een manier die geen negatieve impact heeft op de natuur. Daarnaast heeft ze ook bijgedragen aan het opzetten van de ‘Bamboo Learning Network’, een organisatie die samenwerkt met boeren om duurzaam bamboe te produceren en te gebruiken in producten.

In september 2018 heeft Van der Heijden zich teruggetrokken als CEO van MVO Nederland om zich te richten op een nieuw initiatief, Futureproof.community. De organisatie richt zich op het versnellen van het proces van de verduurzaming van bedrijven. Het initiatief werd gelanceerd om bedrijven te helpen transparantie en verantwoordelijkheid te tonen. In het bijzonder, om hen te helpen hun koolstofvoetafdruk te verminderen en overtollige voorraden te verminderen.

FAQ’s

Wie is Maria van der Heijden?

Maria van der Heijden is een Nederlandse ondernemer en sociaal innovator, bekend om haar werk bij MVO Nederland. Het Nederlandse initiatief voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wat is MVO Nederland?

MVO Nederland is een non-profit organisatie die samenwerkt met diverse bedrijven om maatschappelijk verantwoorde initiatieven te bevorderen.

Wat heeft Maria van der Heijden bereikt?

Maria van der Heijden heeft een grote impact gehad in het promoten van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Ze heeft een omgeving gecreëerd waarin bedrijven verantwoordelijk worden gehouden en gestimuleerd worden om een rol te spelen in het oplossen van maatschappelijke en milieuproblemen.

Welke projecten heeft Maria van der Heijden bijgedragen aan?

Van der Heijden heeft meegewerkt aan het opzetten van de ‘RSPO Next’ campagne om palmolie te produceren op een manier die geen negatieve impact heeft op de natuur. Daarnaast heeft ze ook bijgedragen aan het opzetten van de ‘Bamboo Learning Network’, een organisatie die samenwerkt met boeren om duurzaam bamboe te produceren en te gebruiken in producten.

Waar richt Futureproof.community zich op?

Futureproof.community richt zich op het versnellen van het proces van de verduurzaming van bedrijven. Het initiatief werd gelanceerd om bedrijven te helpen transparantie en verantwoordelijkheid te tonen, in het bijzonder om hen te helpen hun koolstofvoetafdruk te verminderen en overtollige voorraden te verminderen.

In summary, Maria van der Heijden is a prominent entrepreneur and a social innovator known for her work at MVO Nederland, a non-profit organization that collaborates with various businesses to promote socially responsible initiatives. Over the years, Ms. van der Heijden has created an environment in which businesses are held accountable and encouraged to take part in solving social and environmental problems. She has contributed to various sustainability initiatives, including the ‘RSPO Next’ campaign for palm oil and the ‘Bamboo Learning Network.’ Additionally, she has launched her own initiative, Futureproof.community, to help companies reduce their carbon footprint and excess inventory.

maria van der heijden d66

Maria van der Heijden is een prominente lid van de Democraten 66 (D66) partij in Nederland. Als CEO van MVO Nederland, maakt Maria van der Heijden zich sterk voor duurzaam ondernemen en het creëren van een circulaire economie. Haar visie en inspanningen worden gezien als een van de belangrijkste initiatieven voor duurzame groei in Nederland en van daarbuiten.

Maria van der Heijden begon haar carrière in het bankwezen, waar ze 12 jaar voor ING heeft gewerkt. Maar in 2007, besloot ze het roer om te gooien en te gaan werken voor een non-profit organisatie die zich inzette voor het verduurzamen van het bedrijfsleven. Dit was het begin van haar missie voor een duurzame economie.

MVO Nederland

Maria van der Heijden is sinds 2010 CEO van MVO Nederland, een organisatie die zich richt op het bevorderen en adviseren van duurzaam ondernemen. MVO Nederland is een netwerkorganisatie van meer dan 2.000 bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties die samenwerken om de transitie naar een duurzame economie te versnellen.

De organisatie richt zich op thema’s als de circulaire economie, klimaatneutraal ondernemen, mensenrechten en arbeidsomstandigheden. Met haar inzet voor deze thema’s, is Maria van der Heijden een van de belangrijkste ambassadeurs van de duurzaamheid beweging in Nederland.

Circulaire economie

Een van de belangrijkste initiatieven voor duurzame economische groei is de circulaire economie. Dit betekent dat we de productie van goederen en diensten zo organiseren dat grondstoffen worden hergebruikt en afval wordt geminimaliseerd. De circulaire economie biedt een alternatieve, duurzame manier van produceren en consumeren.

Maria van der Heijden beschouwt de circulaire economie als de belangrijkste strategie voor duurzame groei. Volgens haar moet de overgang naar een circulaire economie worden aangestuurd door de overheid, bedrijven en burgers. MVO Nederland fungeert als een belangrijke connector tussen deze drie partijen.

Samenwerken met het bedrijfsleven

Maria van der Heijden gelooft dat bedrijven een belangrijke rol spelen in de transitie naar een duurzame economie. Bedrijven hebben inmiddels begrepen dat duurzame bedrijfsvoering leidt tot kostenbesparingen, energie-efficiëntie en koolstofemissiereductie. Daarnaast is het ook een belangrijke manier om te voldoen aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Bedrijven die zich tegenwoordig bezighouden met duurzame bedrijfsvoering, kunnen rekenen op meer populariteit bij consumenten. Dat betekent dat deze bedrijven ook grotere winsten kunnen behalen. Maria van der Heijden overtuigt bedrijven om verder te gaan dan alleen hun winstmaximalisatie- en winstverhogende doelen.

“Bedrijven zijn in onze tijd verantwoordelijk voor het toevoegen van waarde aan de maatschappij” zegt Maria van der Heijden. Bedrijven moeten volgens haar zich niet alleen richten op de winst, maar ook op het beter maken van de mensen en het milieu.

Politieke betrokkenheid

Naast haar werk bij MVO Nederland is Maria van der Heijden ook al lange tijd politiek actief. Ze is al meer dan tien jaar lid van de D66 partij. Ze heeft zich ingezet voor duurzame ontwikkeling binnen de partij en was vanaf 2010 lid van de landelijke programmacommissie voor de verkiezingen.

Bij de laatste landelijke verkiezingen in Nederland was Maria van der Heijden de nummer 34 op de lijst van D66. Ze heeft daarmee een flinke stijging gemaakt, want bij de vorige verkiezingen was ze niet op de lijst te vinden. Ze is onder andere betrokken bij vraagstukken rondom duurzame landbouw, mobiliteit en circulaire economie.

FAQs

1. Wat is duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen is een manier van ondernemen die in balans is met de economische, sociale en ecologische aspecten van de wereld. Dit betekent dat bedrijven en organisaties zorgvuldig omgaan met grondstoffen, het milieu en de maatschappij.

2. Wat is circulaire economie?

De circulaire economie is een model van de economie waarin de productie van goederen en diensten zo is georganiseerd dat grondstoffen worden hergebruikt en afval wordt geminimaliseerd. Dit betekent dat er geen afval is, maar enkel een circulerende stroom van materialen.

3. Wat doet MVO Nederland?

MVO Nederland is een netwerkorganisatie van bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties die samenwerken om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. De organisatie richt zich op thema’s als de circulaire economie, klimaatneutraal ondernemen, mensenrechten en arbeidsomstandigheden.

4. Hoe helpt Maria van der Heijden bedrijven bij de transitie naar een duurzame economie?

Maria van der Heijden overtuigt bedrijven om verder te gaan dan alleen hun winstmaximalisatie- en winstverhogende doelen. Ze wijst erop dat bedrijven verantwoordelijkheid hebben naar de samenleving, waarbij ze toegevoegde waarde toevoegen en waarde niet onttrekken. Zij maakte met MVO Nederland, het grootste Nederlandse platform voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), zich sterk voor duurzaam ondernemen en het creëren van een circulaire economie.

5. Wat is de rol van de overheid in de transitie naar een duurzame economie?

De overheid heeft een belangrijke rol in het versnellen van de transitie naar een duurzame economie. De overheid kan bijvoorbeeld wetgeving invoeren die milieuvriendelijk gedrag stimuleert of iniatieven ondersteunt die de circulaire economie bevorderen. De overheid heeft een belangrijke hand in het opstellen van een evenwichtig beleid voor productie- en consumptieketens of, zoals tegenwoordig, het mogelijk maken en scheppen van de randvoorwaarden voor duurzame mobiliteit.

Meer informatie over maria van der heijden vind je hier.

Zie hier meer: dungcutrangdiem.net/san-pham/hop-dung-dong-ho

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel maria van der heijden. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 96 maria van der heijden

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *