Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Marjan van der Velden: haar inspirerende reis als ondernemer

Marjan van der Velden: haar inspirerende reis als ondernemer

Mieneke van der Velden & Emmanuel Frankenberg - Suites for viola da gamba

marjan van der velden

Marjan van der Velden: De Vrouw Achter De Stichting Haarwensen

Marjan van der Velden is een getalenteerde vrouw die door haar werk bij de Stichting Haarwensen een grote impact heeft gehad op de levens van vele kinderen. Haar doorzettingsvermogen en altruïsme hebben ervoor gezorgd dat duizenden kinderen met haarwerken kunnen lopen die er natuurlijk uitzien en zich prettig aanvoelen. Haar werk heeft ervoor gezorgd dat deze kinderen hun leven hebben kunnen voortzetten zonder de angst om buitengesloten te worden.

Wie is Marjan van der Velden?

Marjan van der Velden is de oprichter van de Stichting Haarwensen. Ze is geboren en getogen in Schiedam. Na haar opleiding voor schoonheidsspecialiste is ze blijven werken in de cosmetische industrie en heeft ze zich gespecialiseerd in het maken van haarwerken. Haar werkzaamheden brachten haar in contact met kinderen die om verschillende redenen een haarwerk nodig hadden. Ze zag hoe deze kinderen vaak te maken kregen met pesten en uitsluiting door hun leeftijdsgenoten. Deze ervaringen waren voor haar de motivatie om de Stichting Haarwensen op te richten. Ze wilde deze kinderen helpen zodat ze zich niet langer anders hoefden te voelen dan hun leeftijdsgenootjes.

Wat is de Stichting Haarwensen?

De Stichting Haarwensen is een liefdadigheidsinstelling waar kinderen tot en met 18 jaar in aanmerking kunnen komen voor een haarwerk als ze door ziekte of andere omstandigheden hun haar kwijtgeraakt zijn. Het doel van de stichting is om deze kinderen te helpen hun waardigheid en eigenwaarde te behouden en te voorkomen dat ze zich anders voelen dan hun leeftijdsgenoten.

De stichting is in 2008 opgericht. Het idee ontstond toen Marjan van der Velden regelmatig kinderen met haarproblemen tegenkwam in haar praktijk. Na twee jaar van voorbereidingen werd de stichting opgericht en werd begonnen met het inzamelen van haar en het maken van haarwerken.

Hoe werkt de Stichting Haarwensen?

De stichting werkt op basis van giften en donaties van particulieren, bedrijven en organisaties. Het haar dat wordt ingezameld wordt gebruikt om haarwerken te maken voor kinderen in Nederland en België. De haarwerken worden gratis verstrekt aan kinderen die door ziekte, medicijnen of een andere oorzaak hun haar zijn kwijtgeraakt.

De Stichting Haarwensen werkt samen met kapsalons door heel Nederland en België. Deze salons bieden gratis knipbeurten aan voor mensen die hun haar willen doneren voor de stichting. Het gedoneerde haar wordt vervolgens gebruikt om haarwerken te maken. De stichting werkt uitsluitend met haar van minimaal 30 cm lang en dat niet chemisch behandeld is.

Marjan van der Velden en haar team van vrijwilligers maken de haarwerken met de grootste zorgvuldigheid. De haarwerken worden op maat gemaakt en er wordt gelet op de kleur, textuur en model van het haar zodat het zo goed mogelijk past bij de eigen haardos van het kind. Het doel is om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te creëren zodat kinderen onbezorgd door het leven kunnen gaan.

Waarom is het werk van Marjan van der Velden belangrijk?

Het werk van Marjan van der Velden en haar team van vrijwilligers is van groot belang omdat het kinderen helpt om hun eigenwaarde en waardigheid te behouden. Het verliezen van haar kan een groot psychologisch effect hebben op een kind. Kinderen die er anders uitzien dan hun leeftijdsgenoten lopen een groter risico om gepest te worden en zich buitengesloten te voelen.

De Stichting Haarwensen heeft sinds de oprichting al duizenden kinderen kunnen helpen. Het werk van Marjan van der Velden heeft ervoor gezorgd dat deze kinderen met een haarwerk kunnen lopen die er natuurlijk uitziet en zich veilig en prettig voelen in hun eigen huid. De haarwerken hebben ervoor gezorgd dat deze kinderen weer deel uit kunnen maken van hun omgeving zonder stigmatisering of discriminatie.

Wat zijn de plannen van Marjan van der Velden voor de toekomst?

Marjan van der Velden en haar team blijven doorgaan met het werk van de Stichting Haarwensen. Er is nog steeds een grote vraag naar haarwerken en de stichting hoopt in de toekomst nog meer kinderen te kunnen helpen. Er wordt gewerkt aan het vergroten van de bekendheid van de stichting zodat nog meer mensen zich bewust worden van het belang van dit werk.

FAQs

1. Hoe kan ik mijn haar doneren aan de Stichting Haarwensen?

Als je minimaal 30 cm haar hebt dat niet chemisch behandeld is, kun je overwegen om je haar te doneren aan de stichting. Vind een kapsalon bij jou in de buurt die samenwerkt met de stichting en vraag om een knipbeurt voor donatie. De kapsalons die samenwerken met de stichting kun je vinden op de website van de Stichting Haarwensen.

2. Hoe kan ik geld doneren aan de Stichting Haarwensen?

Je kunt geld doneren aan de stichting via iDeal, PayPal of bankoverschrijving. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Stichting Haarwensen.

3. Kan ik vrijwilliger worden bij de Stichting Haarwensen?

Ja, de stichting heeft vrijwilligers nodig voor allerlei werkzaamheden. Op de website van de Stichting Haarwensen kun je je aanmelden als vrijwilliger en vind je meer informatie over de verschillende functies.

4. Voor welke leeftijdscategorie is de stichting bedoeld?

De Stichting Haarwensen is bedoeld voor kinderen tot en met 18 jaar die door ziekte, medicijnen of een andere oorzaak hun haar zijn kwijtgeraakt.

5. Hoeveel haarwerken heeft de stichting al gemaakt?

Sinds de oprichting in 2008 heeft de Stichting Haarwensen al duizenden kinderen kunnen helpen met een haarwerk. Het exacte aantal is niet bekend, maar het aantal haarwerken is nog steeds groeiende.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “marjan van der velden”

Mieneke van der Velden & Emmanuel Frankenberg – Suites for viola da gamba

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan marjan van der velden

Mieneke van der Velden & Emmanuel Frankenberg - Suites for viola da gamba
Mieneke van der Velden & Emmanuel Frankenberg – Suites for viola da gamba

Meer informatie over marjan van der velden vind je hier.

Zie hier meer: dungcutrangdiem.net/san-pham/hop-dung-dong-ho

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel marjan van der velden. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 10 marjan van der velden

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *