Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Met de boot van Nederland naar Indonesië: een avontuurlijke reis

Met de boot van Nederland naar Indonesië: een avontuurlijke reis

Nederlandse oorlogsmisdaden in Indonesië (1945 - 1949)

met de boot van nederland naar indonesië

Met de boot van Nederland naar Indonesië

Indonesië is een prachtig land vol met diverse culturen en prachtige landschappen. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en unieke manier om Indonesië te bezoeken, waarom zou je dan niet met de boot gaan? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en voordelen van het reizen met de boot van Nederland naar Indonesië.

De voordelen van reizen per boot

Reizen per boot is een unieke en avontuurlijke manier om te reizen naar Indonesië. Het heeft vele voordelen die niet van toepassing zijn op het reizen met het vliegtuig:

1. Een unieke ervaring

Het reizen per boot biedt een unieke ervaring die niet te vergelijken is met het reizen met het vliegtuig. Je ervaart het reizen in zijn meest elementaire vorm, zonder vliegtuigmoeten toestellen, met het geluid en het gevoel van de golven onder je voeten.

2. Meer ruimte

In tegenstelling tot vliegtuigen heb je op boten meer ruimte om te bewegen. Je hebt verschillende dekken die je kunt verkennen, en je kunt genieten van de frisse lucht terwijl je reist.

3. Comfortabel reizen

Reizen per boot kan comfortabel zijn, vooral als je niet van vliegen houdt of last hebt van vliegangst. Je kunt ontspannen en comfortabel reizen terwijl je geniet van alle faciliteiten van de boot.

4. Uitzicht op zee

Het uitzicht op zee is adembenemend en je kunt genieten van prachtige zonsopgangen en zonsondergangen, terwijl je op de boot bent.

Mogelijkheden voor het reizen per boot van Nederland naar Indonesië

Er zijn verschillende mogelijkheden om per boot naar Indonesië te reizen vanuit Nederland. Hieronder bespreken we de belangrijkste opties:

1. Cruise schepen

Er zijn verschillende cruises die vanuit Nederland vertrekken en langs Indonesië reizen. Deze cruises zijn speciaal ontworpen voor reizigers die willen genieten van de reis terwijl ze genieten van alle faciliteiten van het schip. Deze schepen hebben comfortabele kamers, restaurants, bars, zwembaden en andere entertainment opties. De duur van de reis varieert van enkele weken tot enkele maanden.

Het grootste nadeel van reizen per cruise is dat het heel prijzig is, aangezien er luxe faciliteiten aan boord zijn. Maar als je op zoek bent naar een luxe reiservaring, dan kan dit de juiste optie voor jou zijn.

2. Vrachtschepen

Een andere optie om naar Indonesië te gaan is met een vrachtschip. Dit zijn schepen die goederen vervoeren, maar ook enkele kamers hebben voor passagiers. De reis duurt ongeveer 30 tot 40 dagen, afhankelijk van de vertrek- en aankomsthaven. Het is een zeer betaalbare manier om te reizen, maar je moet wel bereid zijn om met soms minimale faciliteiten om te gaan.

3. Zeilboot

Een andere optie is om met een zeilboot te reizen. Dit is de meest avontuurlijke optie en biedt de mogelijkheid om van zeilen te genieten terwijl je reist. Er zijn verschillende zeilboten die van Nederland naar Indonesië reizen en deze reizen duren ongeveer 6-8 maanden. Dit is een langere reis, maar het biedt de mogelijkheid om verschillende landen langs de route te bezoeken en te genieten van het unieke uitzicht op de oceaan en het zeilen.

Benodigde documenten en formaliteiten

Als je met de boot naar Indonesië wilt reizen, moet je de nodige voorbereidingen treffen en de benodigde documenten en formaliteiten op orde hebben. Hier zijn de belangrijkste documenten die je nodig hebt:

1. Paspoort

Je hebt een geldig paspoort nodig als je naar Indonesië reist. Zorg ervoor dat het paspoort nog minimaal zes maanden geldig is op het moment dat je het land binnenkomt.

2. Visum

Afhankelijk van het doel van je bezoek heb je misschien een visum nodig om Indonesië binnen te komen. Als je minder dan 30 dagen in Indonesië blijft en je een Nederlands paspoort hebt, dan kun je een gratis visum krijgen bij aankomst op de luchthaven.

3. Vaccinaties

Er zijn verschillende vaccinaties die je nodig kan hebben om ziektes zoals gele koorts, dengue en malaria te voorkomen. Het is belangrijk om bij een arts advies te vragen over welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis.

4. Reisverzekering

Een reisverzekering is belangrijk om te hebben in geval van ziekte, diefstal of andere onvoorziene omstandigheden.

Veelgestelde vragen

1. Hoeveel kost het om met de boot naar Indonesië te reizen?

De kosten van de reis per boot is afhankelijk van het soort boot en de duur van de reis. Cruises kosten meer, terwijl vrachtschepen en zeilboten relatief goedkoper zijn. De prijs is inclusief accommodatie, maaltijden en andere faciliteiten aan boord.

2. Hoe lang duurt de reis per boot naar Indonesië?

De duur van de reis is afhankelijk van het soort boot dat je kiest. Cruises varieren van enkele weken tot maanden, en vrachtschepen duren gemiddeld tussen de 30 tot 40 dagen. De reis per zeilboot duurt ongeveer 6-8 maanden.

3. Hoeveel bagage kan ik meenemen op de boot?

Elk type boot heeft zijn eigen bagagelimiet. Het is belangrijk om dit van tevoren te controleren bij de vervoerder waarmee je reist.

4. Is reizen per boot veilig?

Ja, reizen per boot is veilig zolang je de regels van het schip volgt en je je aan de veiligheidsvoorschriften houdt. Het is belangrijk om voor vertrek te controleren of het schip voldoet aan alle veiligheidseisen.

5. Kunnen kinderen ook meereizen met de boot naar Indonesië?

Ja, kinderen kunnen ook meegaan met de boot naar Indonesië. Het is belangrijk om te checken of er specifieke regels en faciliteiten beschikbaar zijn voor kinderen op het schip voordat je gaat boeken.

Conclusie

Reizen per boot is een unieke, avontuurlijke en meer ontspannen manier om te reizen van Nederland naar Indonesië. Afhankelijk van je budget en voorkeuren, kun je kiezen uit verschillende boten, zoals cruiseschepen, vrachtschepen of zeilboten. Het is belangrijk om vooraf alle noodzakelijke documenten en reisverzekeringen te regelen, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan. Als je onderweg tijd hebt om verschillende landen langs je reisroute te verkennen, kan het ook een gedenkwaardige ervaring zijn die je op vele manieren een nieuw perspectief op de wereld kan geven.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: boot naar bali vanaf rotterdam, per vrachtschip naar indonesië, met de boot naar bali, reizen door indonesië, van bali naar sulawesi, van java naar bali, goedkope vliegtickets indonesië, binnenlandse vluchten indonesië

Bekijk de video over “met de boot van nederland naar indonesië”

Nederlandse oorlogsmisdaden in Indonesië (1945 – 1949)

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan met de boot van nederland naar indonesië

Nederlandse oorlogsmisdaden in Indonesië (1945 - 1949)
Nederlandse oorlogsmisdaden in Indonesië (1945 – 1949)

boot naar bali vanaf rotterdam

Boot naar Bali vanaf Rotterdam

Bali is één van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld. Jaarlijks reizen duizenden toeristen af naar het Indonesische eiland om te genieten van de prachtige stranden, het heerlijke eten en de unieke cultuur. Voor degenen die graag willen reizen per boot, is Bali vanuit Rotterdam te bereiken. In dit artikel lees je alles over de boot naar Bali vanaf Rotterdam.

De reis van Rotterdam naar Bali

De afstand tussen Rotterdam en Bali is ongeveer 13.000 kilometer. Een directe route per boot bestaat niet, dus er zijn verschillende tussenstops nodig. De route is wel afhankelijk van de gekozen route, de beschikbaarheid van de diverse boten en de weersomstandigheden. In het algemeen zijn er twee opties om per boot naar Bali te reizen. De eerste optie is om een cruise te boeken die Bali als eindbestemming heeft. De tweede optie is om van Rotterdam naar Singapore te reizen per boot en dan verder per boot naar Bali.

Per cruise naar Bali

Het boeken van een cruise naar Bali is een gemakkelijke manier om Bali te bereiken per boot. Er zijn verschillende bedrijven waarbij je een cruise naar Bali kan boeken. CruiseDirect, Holland America Line en MSC Cruises, vanuit deze bedrijven is het makkelijk om een cruise te boeken vanuit Rotterdam naar Bali. Er zijn cruises die Bali als eindbestemming hebben maar er zijn ook cruises die vanaf Rotterdam vertrekken en Bali aandoen als tussenstop. Het is ook mogelijk om vanuit Amsterdam te vertrekken. Bij deze optie vertrek je vanuit Amsterdam naar Rotterdam per trein en vervolgens per boot naar Bali. Een cruise naar Bali biedt niet alleen de mogelijkheid om op een comfortabele manier naar Bali te reizen, maar biedt ook de mogelijkheid om tijdens de tussenstops andere bestemmingen te bezoeken.

Van Rotterdam naar Singapore per boot en verder per boot naar Bali

De tweede optie om per boot naar Bali te reizen, is door van Rotterdam naar Singapore te reizen per boot en vervolgens per boot van Singapore naar Bali. In Rotterdam vertrekken diverse containerboten naar verschillende havens in Azië en Australië. Het is mogelijk om als passagier mee te reizen op deze boten. Het is wel belangrijk om te weten dat het reizen op deze boten niet hetzelfde is als reizen op een cruise. De voorzieningen zijn beperkt en er zijn geen entertainmentfaciliteiten en maaltijden worden vaak aan dek genuttigd. Het reizen per vrachtschip kan wel goedkoper zijn dan het boeken van een cruise.

Eenmaal aangekomen in Singapore, zijn er verschillende boten die naar Bali gaan. De meeste boten doen er ongeveer twee tot drie dagen over om Bali te bereiken. Het is belangrijk om bij het boeken van een boottocht van Singapore naar Bali, goed te kijken naar de beschikbaarheid van boten en de betrouwbaarheid van de vervoerder. Het kan ook zijn dat het nodig is om van tevoren een visum aan te vragen om Indonesië binnen te komen.

Visum en vaccinaties

Bij het reizen naar Bali is het belangrijk om rekening te houden met de benodigde reisdocumenten voor Indonesië. Nederlandse reizigers hebben een visum nodig om Indonesië binnen te komen. Dit kan eenvoudig worden aangevraagd bij de ambassade van Indonesië in Nederland of bij één van de andere Indonesische ambassades in Europa. Er zijn verschillende soorten visa verkrijgbaar, afhankelijk van het doel van de reis en de duur van het verblijf. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welk visum nodig is voor de reis naar Bali.

Daarnaast is het aan te raden om een aantal vaccinaties te halen voor de reis naar Bali. Reizigers wordt geadviseerd om een vaccinatie tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus te halen. Voor een langere reis naar Bali is het ook aan te bevelen om een malariaprofylaxe te nemen. Het is aan te raden om voor vertrek contact op te nemen met je huisarts of GGD voor meer informatie over de benodigde vaccinaties.

FAQs

Is het veilig om naar Bali te reizen per boot vanuit Rotterdam?
Ja, het is veilig om naar Bali te reizen per boot vanuit Rotterdam. Het is wel belangrijk om te kijken naar de betrouwbaarheid van de vervoerder en de beschikbaarheid van boten.

Hoeveel dagen duurt de reis van Rotterdam naar Bali per boot?
De reis van Rotterdam naar Bali per boot is afhankelijk van de gekozen route en tussenstops. Als er gekozen wordt voor een cruise, duurt de reis ongeveer 25 tot 30 dagen. Als er gekozen wordt om van Rotterdam naar Singapore te reizen per boot en daarna verder te reizen per boot naar Bali, duurt de reis ongeveer 45 tot 50 dagen.

Hoeveel kost het om per boot naar Bali te reizen vanuit Rotterdam?
De kosten van het reizen naar Bali per boot zijn afhankelijk van de gekozen route, de beschikbaarheid van boten en de gekozen klasse. Een cruise van Rotterdam naar Bali kost gemiddeld tussen de 1000 en 2000 euro per persoon. Het reizen per vrachtschip kan goedkoper zijn, maar de voorzieningen zijn beperkter.

Heb ik een visum nodig om naar Bali te reizen?
Ja, Nederlandse reizigers hebben een visum nodig om Indonesië binnen te komen. Het is belangrijk om vooraf te onderzoeken welk visum nodig is voor de reis naar Bali.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor mijn reis naar Bali?
Het wordt aangeraden om een vaccinatie tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus te halen voor de reis naar Bali. Bij een langer verblijf wordt een malariaprofylaxe ook aanbevolen. Neem voor vertrek contact op met je huisarts of GGD voor meer informatie over de benodigde vaccinaties.

Conclusie

Reizen per boot naar Bali vanuit Rotterdam is een bijzondere manier om Bali te bereiken. Het is belangrijk om vooraf onderzoek te doen naar de beschikbaarheid van boten en de betrouwbaarheid van vervoerders. Het boeken van een cruise naar Bali biedt niet alleen een comfortabele manier van reizen, maar biedt ook de mogelijkheid om tijdens tussenstops andere bestemmingen te bezoeken. Het reizen per vrachtschip is goedkoper, maar de voorzieningen zijn beperkter. Het is belangrijk om rekening te houden met de benodigde reisdocumenten voor Indonesië en benodigde vaccinaties voor de reis naar Bali.

per vrachtschip naar indonesië

De handel tussen Nederland en Indonesië was altijd al belangrijk, maar de laatste jaren is deze handel alleen maar toegenomen. Dit heeft alles te maken met de economische groei van Indonesië, maar ook met de strategische positie van Nederland in Europa en de wereld. Veel bedrijven in Nederland zoeken dan ook naar manieren om hun producten naar Indonesië te verschepen. Een van de meest gebruikte methoden is het vervoer per vrachtschip.

Wat is een vrachtschip?

Een vrachtschip is een schip dat speciaal is ontworpen voor het transporteren van goederen. Deze schepen zijn er in verschillende maten en soorten, afhankelijk van het soort lading dat ze vervoeren. Zo zijn er vrachtschepen die containers vervoeren, maar ook schepen die bijvoorbeeld auto’s of petroleumproducten vervoeren.

Waarom is vervoer per vrachtschip interessant?

Vervoer per vrachtschip is interessant voor bedrijven omdat het een relatief goedkope manier is om grote hoeveelheden producten te transporteren. Ten opzichte van vervoer per vrachtwagen of vliegtuig is vervoer per vrachtschip veel goedkoper, vooral als er grote afstanden overbrugd moeten worden.

Daarnaast is vervoer per vrachtschip ook duurzaam. Omdat er grote hoeveelheden producten tegelijkertijd worden vervoerd, zijn er minder schepen nodig dan wanneer elk product afzonderlijk zou worden vervoerd. Bovendien kunnen moderne schepen steeds efficiënter en milieuvriendelijker varen.

Hoe lang duurt het vervoer per vrachtschip van Nederland naar Indonesië?

De reis van Nederland naar Indonesië duurt gemiddeld 4 tot 5 weken. Tijdens deze reis stopt het schip vaak in verschillende havens om lading te lossen of te laden.

Wat zijn de voordelen van vervoer per vrachtschip?

Het vervoeren van goederen per vrachtschip heeft diverse voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

1. Lage kosten

Een van de belangrijkste voordelen van vervoer per vrachtschip is dat het relatief goedkoop is. Dit is vooral het geval als er grote hoeveelheden producten tegelijkertijd worden vervoerd. Hierdoor zijn de transportkosten per product een stuk lager dan bijvoorbeeld bij vlieg- of wegtransport.

2. Grote capaciteit

Een vrachtschip heeft een grote capaciteit. Hierdoor kunnen er grote hoeveelheden producten tegelijkertijd worden vervoerd. Dit is met name interessant als bedrijven grote volumes producten importeren of exporteren.

3. Betrouwbaar en veilig

Moderne vrachtschepen zijn betrouwbaar en veilig. Deze schepen zijn uitgerust met de nieuwste technieken op het gebied van navigatie, communicatie en veiligheid. Hierdoor is de kans op problemen tijdens het transport erg klein.

4. Flexibiliteit

Vrachtschepen hebben vaak een flexibele dienstregeling. Hierdoor kan er in overleg met de rederij een passende vertrek- en aankomstdatum worden gekozen. Dit is met name handig als er sprake is van een tijdsgevoelige lading.

5. Duurzaam

Vervoer per vrachtschip is duurzaam. Door grote hoeveelheden producten tegelijkertijd te vervoeren, zijn er minder schepen nodig dan wanneer elk product afzonderlijk zou worden vervoerd. Bovendien kunnen moderne schepen steeds efficiënter en milieuvriendelijker varen.

Welke soorten vrachtschepen zijn er?

Er zijn verschillende soorten vrachtschepen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende types:

1. Containerschip

Een containerschip is een vrachtschip dat speciaal is ontworpen voor het transporteren van zeecontainers. Deze containers zijn gestandaardiseerd qua afmetingen. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk op elkaar gestapeld worden en zijn ze makkelijk te vervoeren.

2. Bulkschip

Een bulkschip is een vrachtschip dat speciaal is ontworpen voor het transporteren van droge bulkgoederen. Dit zijn bijvoorbeeld graan, erts en kolen. In de laadruimte van het schip worden deze goederen los gestort.

3. Tanker

Een tanker is een vrachtschip dat speciaal is ontworpen voor het transporteren van vloeibare ladingen, zoals olie, gas en chemicaliën. Deze ladingen worden opgeslagen in tanks aan boord van het schip.

4. Ro-ro schip

Een ro-ro schip is een vrachtschip dat speciaal is ontworpen om rollend materieel te vervoeren, zoals auto’s, vrachtwagens en trailers. Deze voertuigen rijden het schip op via een oprijplaat en worden vervolgens vastgezet.

Welke documenten zijn nodig voor vervoer per vrachtschip naar Indonesië?

Voor vervoer per vrachtschip naar Indonesië zijn diverse documenten nodig. Hieronder een overzicht:

1. Bill of lading

De bill of lading is het belangrijkste document bij vervoer per vrachtschip. Dit document bevestigt dat de goederen aan boord van het schip zijn en beschrijft de bestemming van de lading. De rederij geeft de bill of lading af aan de afzender van de goederen.

2. Certificaat van oorsprong

Een certificaat van oorsprong is een document dat de oorsprong van de goederen bevestigt. Dit document is van belang bij het vaststellen van de invoerrechten in Indonesië. Het certificaat van oorsprong wordt afgegeven door de Kamer van Koophandel.

3. Factuur

Een factuur is een document waarop de afzender de waarde van de goederen vermeldt. Dit document is van belang voor de douane en dient als basis voor de berekening van de invoerrechten en de btw.

4. Packing list

De packing list is een document waarop de afzender aangeeft welke producten er in de zending zitten en hoeveel er van elke soort zijn. Dit document moet overeenkomen met de informatie op de bill of lading.

5. Douanedocument (EX-A)

Een douanedocument is nodig om de goederen in en uit te voeren. Dit document wordt ook wel een EX-A document genoemd. De afzender moet dit document aanvragen bij de douane.

6. Vervoersverklaring (CMR)

Een vervoersverklaring is nodig als de goederen via de weg naar de haven worden vervoerd. Dit document wordt ook wel een CMR document genoemd en bevestigt dat de goederen zijn opgehaald en onderweg zijn naar de haven.

Hoe worden de vrachtschepen geladen en gelost?

Het laden en lossen van vrachtschepen gebeurt op verschillende manieren, afhankelijk van het type schip en de soort lading. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende methoden.

1. Containerkraan

Bij containerschepen worden containers vaak geladen en gelost met behulp van een containerkraan. Deze kraan kan containers van en op het schip takelen en op het land transporteren.

2. Mobiele kraan

Bij andere vrachtschepen of in havens zonder vaste kranen wordt vaak gebruik gemaakt van een mobiele kraan. Deze kraan kan op het schip of op de kade worden geplaatst en de lading van en op het schip tillen.

3. Rijdend materieel

Bij rollend materieel wordt gebruik gemaakt van rijdend materieel, zoals een heftruck of terminal trekker. Deze voertuigen rijden de voertuigen het schip op en af.

4. Pneumatisch lossen

Bij droge bulkgoederen wordt vaak gebruik gemaakt van pneumatic lossen. Hierbij wordt de lading met perslucht uit de laadruimte gezogen en in silo’s op de kade opgeslagen.

5. Pompen

Bij vloeibare ladingen wordt de lading vaak gepompt. Hierbij wordt de lading uit de tank van het schip gepompt en in tanks op de kade opgeslagen.

Wat zijn de kosten van vervoer per vrachtschip van Nederland naar Indonesië?

De kosten van vervoer per vrachtschip van Nederland naar Indonesië kunnen sterk uiteenlopen en zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de soort lading, het type schip, de afstand en de vraag en aanbod op de markt. Het is dan ook lastig om een algemene prijsindicatie te geven. Bedrijven doen er dan ook goed aan om bij verschillende rederijen offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken.

Conclusie

Vervoer per vrachtschip is een veelgebruikte en aantrekkelijke manier om producten van Nederland naar Indonesië te vervoeren. Deze vorm van transport heeft diverse voordelen, zoals lage kosten, grote capaciteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit en duurzaamheid. Voor het vervoeren van goederen per vrachtschip zijn diverse documenten nodig, waaronder de bill of lading, het certificaat van oorsprong, de factuur, de packing list, het douanedocument en de vervoersverklaring. De kosten van vervoer per vrachtschip kunnen sterk uiteenlopen en zijn afhankelijk van diverse factoren. Bedrijven doen er dan ook goed aan om bij verschillende rederijen offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken.

FAQs

1. Is vervoer per vrachtschip duurzaam?

Ja, vervoer per vrachtschip is duurzaam. Doordat er grote hoeveelheden producten tegelijkertijd worden vervoerd, zijn er minder schepen nodig dan wanneer elk product afzonderlijk zou worden vervoerd. Bovendien kunnen moderne schepen steeds efficiënter en milieuvriendelijker varen.

2. Hoe lang duurt het vervoer per vrachtschip van Nederland naar Indonesië?

Gemiddeld duurt de reis van Nederland naar Indonesië per vrachtschip 4 tot 5 weken. Tijdens deze reis stopt het schip vaak in verschillende havens om lading te lossen of te laden.

3. Wat zijn de voordelen van vervoer per vrachtschip?

Vervoer per vrachtschip heeft diverse voordelen, waaronder lage kosten, grote capaciteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit en duurzaamheid.

4. Welke documenten zijn nodig voor vervoer per vrachtschip naar Indonesië?

Voor vervoer per vrachtschip naar Indonesië zijn verschillende documenten nodig, waaronder de bill of lading, het certificaat van oorsprong, de factuur, de packing list, het douanedocument en de vervoersverklaring.

5. Wat zijn de kosten van vervoer per vrachtschip van Nederland naar Indonesië?

De kosten van vervoer per vrachtschip van Nederland naar Indonesië kunnen sterk uiteenlopen en zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de soort lading, het type schip, de afstand en de vraag en aanbod op de markt. Het is dan ook lastig om een algemene prijsindicatie te geven. Bedrijven doen er dan ook goed aan om bij verschillende rederijen offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken.

Meer informatie over met de boot van nederland naar indonesië vind je hier.

Zie hier meer: Laatste 591 artikelen voor jou

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel met de boot van nederland naar indonesië. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 63 met de boot van nederland naar indonesië

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *