Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Jennifer Lopez straalt in groene jurk tijdens optreden

Jennifer Lopez straalt in groene jurk tijdens optreden

Jennifer Lopez and The Iconic Green Versace Dress 2019

jennifer lopez groene jurk

Jennifer Lopez groene jurk: hoe een iconisch mode-item de wereld veroverde
Jennifer Lopez is een naam die ongetwijfeld bekend is bij zowat iedereen die de afgelopen decennia niets minder dan een leven zonder internet heeft geleefd. De zangeres, actrice en regisseur is al jaren een vast lid van de Amerikaanse showbusiness. Ze staat bekend om haar talent, charisma en schoonheid. En in 2000 kreeg ze nog een extra kwaliteit toebedeeld: mode-icoon.

In februari van dat jaar verscheen Jennifer Lopez op de rode loper van de Academy Awards, de Oscars. Het was niet de eerste keer dat ze aanwezig was op zo’n event, maar het was wel de eerste keer dat ze opviel met haar kledij. Lopez droeg die avond een groene Versace jurk die haar op spectaculaire wijze accentueerde. De jurk was open van de nek tot bijna aan de navel, met slechts een dunne strook stof om alles op zijn plaats te houden. De rug was gedeeltelijk bloot en de boothals stond elegant om haar schouders. Maar het meest opvallende aan de jurk was haar kleur: felgroen, glanzend satijn.

De media wereldwijd waren meteen wild van de jurk en Lopez’ verschijning. Ze werd overal omschreven als “de mooiste vrouw op de rode loper”, “de attractie van de Oscars” en “Hollywoods heetste nieuwkomer”. En de groene jurk had het grootste aandeel daarin. Waar de kleding van andere celebs vaak werd gespot en dan vergeten, bleef deze jurk jaren later nog steeds de harten van vele mode-en (veel andere) liefhebbers veroveren. Maar wat maakte deze jurk nu zo bijzonder?

De jurk in cijfers
De groene Versace jurk was niet alleen uniek in termen van stijl, maar ook in termen van prijs en technisch vakmanschap. Het Italiaanse modehuis verkocht de jurk niet in het algemeen, maar maakte het speciaal voor Jennifer Lopez. Het werd volledig met de hand gemaakt en kostte omgerekend meer dan 15.000 euro. Het duurde daarbij ook meer dan 6 weken om de jurk te maken, met een team van meer dan 30 vakmensen. Het zou inderdaad een karwei zijn om zoiets te dragen. De reacties op Lopez’ kleed zorgden echter voor een ware marketing stunt voor Versace. Na de Oscars ontving Versace meer dan 6.000 telefoontjes en 17.000 e-mails van mensen die ook zo’n jurk wilden.

De erfenis van de jurk
De groene jurk werd al snel een fenomenen. Het inspireerde veel na-apers, al dan niet serieus. Bij Halloween-festiviteiten was het een populaire keuze voor een outfit. Zelfs nu nog, twintig jaar later, verschijnen er regelmatig threads op sociale media en forums waarin fans discussiëren over de groene jurk en haar erfenis. De jurk is één van de meest gedenkwaardige momenten in de Oscargeschiedenis, en zeker de meest opvallende op het gebied van mode.

Maar de jurk had ook grote gevolgen voor Jennifer Lopez zelf. Haar carrière nam een vlucht na de Oscar-uitreiking van 2000. Ze had natuurlijk al een lange cv in de showbusiness (inclusief het spelen van de leadrol in de film Selena), maar de aandacht voor de Versace jurk gaf haar in één klap superster-status. Ze kreeg tal van nieuwe contracten en aanbiedingen, waaronder een nieuwe platencontract en de hoofdrol in de succesvolle film The Wedding Planner.

FAQs – veel gestelde vragen
Wat voor soort jurk was het eigenlijk?
De jurk was een Versace-jurk die speciaal voor Jennifer Lopez was gemaakt. Het was een volledig met de hand gemaakte, glanzende satijnen jurk in felgroen. Het had een open voorzijde, een dunne strook stof over het midden, een boothals en een gedeeltelijk bloot rug.

Hoeveel kostte de jurk?
De jurk kostte naar verluidt meer dan 15.000 euro. Dat is nogal een prijspunt, maar ook inbegrepen in de prijs was het maakproces, dat meer dan 6 weken kostte en betrokkenheid van een team van meer dan 30 vakmensen vereiste.

Wie was de ontwerper van de jurk?
Donatella Versace was de ontwerper van de jurk. Zij leidde toen al het modehuis, dat bekend stond om zijn flamboyante en uitdagende ontwerpen.

Waarom was de jurk zo controversieel?
De jurk was controversieel omdat het heel weinig aan de verbeelding overliet en Lopez’ figuur op een nogal gedurfde manier onderstreepte. Het was een statement, en een dapper statement, gezien Lopez’ toenmalige reputatie als nieuwkomer in de showbuzz en Latina powervrouw.

Wat heeft de jurk gedaan voor Jennifer Lopez?
De jurk heeft Lopez veel goeds gedaan. Het verstevigde haar status als stijlicoon en bewees dat ze veel lef had qua mode en alle ogen op haar gericht kon houden. Het opende ook nieuwe deuren in haar carrière en hielp haar supersterstatus te bereiken.

Hoe heeft de jurk de modewereld beïnvloed?
De groene jurk heeft de modegeschiedenis geschiedenis geschiedenis geschiedenis geschiedenis geschiedenis geschiedenis geschiedenis van de Late Twenties een moment van grootse visuele impact en cultureel belang gemaakt. Het was een van de meest memorabele en iconische outfits ooit gedragen op de rode loper van de Oscars. Het toonde de wereld dat echte mode grensverleggend kon zijn en heel wat gesprekken kon aanzwengelen.

Conclusie
De groene jurk van Jennifer Lopez is al meer dan 20 jaar een legende en een icoon. Het heeft zijn stempel gedrukt op de showbusiness, de modewereld en het culturele landschap in het algemeen. Er is een reden waarom mensen er nog steeds over praten en over willen blijven praten. De jurk was niet alleen een statement qua stijl, maar ook een symbool van de vrouwelijkheidskracht en scheppende energie waar Lopez nu voor staat. Wat zeker is, is dat de jurk zijn eigen deel in de geschiedenisboeken heeft en waarschijnlijk nog enige tijd zal hebben.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “jennifer lopez groene jurk”

Jennifer Lopez and The Iconic Green Versace Dress 2019

Zie meer informatie: dungcutrangdiem.net

Afbeeldingen gerelateerd aan jennifer lopez groene jurk

Jennifer Lopez and The Iconic Green Versace Dress 2019
Jennifer Lopez and The Iconic Green Versace Dress 2019

Meer informatie over jennifer lopez groene jurk vind je hier.

Zie hier meer: https://dungcutrangdiem.net/san-pham/hop-dung-dong-ho/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel jennifer lopez groene jurk. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 44 jennifer lopez groene jurk

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *